Kentucky Kingdom komt in handen van Herschend Family Entertainment

Het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom dat in 2014, na een vijf jaar lange sluiting, gered werd door Ed Hart, zal vanaf nu door de Herschend Family Entertainment groep uitgebaat worden. De overname komt vrij onverwacht maar het pretpark zal alvast in goede handen vallen bij de nieuwe eigenaars.

 

Kentucky Kingdom is een Amerikaans pretpark gelegen in Louisville in de staat Kentucky. Het pretpark werd origineel geopend in 1987 en werd tien jaar later verkocht aan Six Flags. Het pretpark werd in 1998 omgedoopt tot Six Flags Kentucky Kingdom maar werd door Six Flags gesloten op het einde van het seizoen 2009. Verschillende belangrijke attracties werden weggehaald en verschillende pogingen om het pretpark te heropenen liepen telkens mis.

Uiteindelijk was het de voormalige eigenaar van het park Ed Hart die in 2014 het pretpark terug overnam, het opnieuw omvormde naar Kentucky Kingdom en het pretpark en waterpark opnieuw opende. Ed Hart reanimeerde het den dode opgeschreven park volledig en liet het op enkele jaren tijd volledig schitteren als nooit tevoren. Verschillende nieuwe attracties werden geopend op enkele jaren tijd zoals Lightning Run, een Hyper GT-X Coaster van Change Rides, Storm Chaser, een looping coaster van Rocky Mountain Construction en Kentucky Flyer, een houten achtbaan van The Gravity Group.

 

Herschend Family Entertainment:

Nu het pretpark weer uit de dood opstond en bruist als nooit te voren, was het voor Ed Hart het ideale moment om een opvolger te zoeken. Die vond hij bij de Amerikaanse pretparkgroep Herschend Family Entertainment die verschillende pretparken en waterparken uitbaten.

Bij de pretparken gaat het naast Kentucky Kingdom om highclass pretparken Dollywood, Silver Dollar City en Wild Adventures. Maar de groep baat ook losstaande waterparken uit zoals White Water en Dollywood’s Splash Country. Andere faciliteiten van Herschend Family Entertainment zijn Adventure Aquarium, Newport Aquarium, Stone Mountain, Callaway Resort & Gardens en Talking Rocks Caverns. Verder zijn er ook nog verschillende shows en verblijfsaccommodaties die de groep uitbaat.

 

Hoe Kentucky Kingdom uit de dood opstond en uitgroeide tot een succesvol pretpark, kan u ontdekken via deze link.

 

 

Bron: Kentucky Kingdom