Hoogte van nieuwe hoogste en snelste achtbaan ter wereld bekend voor Six Flags Qiddiya

In Saoedi-Arabië is men druk in de weer met de bouw van een gloednieuw themapark: Six Flags Qiddiya. Enkele weken geleden heeft Qiddiya belangrijke documenten online beschikbaar gemaakt die de milieu en sociale impact van het project bespreken. Daarin hebben ze ook meer bekendgemaakt over de statistieken van enkele recordbrekende attracties, zoals de hoogste en snelste achtbaan ter wereld en de hoogste droptoren te wereld.

 

Six Flags Qiddiya, het impressionante themapark dat momenteel verrijst in Saoedi-Arabië, gaat verscheidene recordbrekende attracties tellen maar dé ster van het park wordt ongetwijfeld de hoogste, snelste en langste achtbaan ter wereld. Velen achtten deze opgave onmogelijk, maar beetje bij beetje worden er meer details bekend omtrent dit grootse bouwproject. Voorbije maand werd een document vrijgegeven waar de sociale impact en de impact op de omgeving werd uiteengezet: de Six Flags Qiddiya Project Environmental and Social Impact Assessment (ESIA). Daarin werd ook gesproken over enkele van die recordbrekende attracties. Daarnaast zijn ook nieuwe concept-arts van de zes themagebieden en het ingangsplein naar buiten gebracht.

Falcon’s Flight

Al van bij het voorstellen van het project werd vermeld dat Six Flags Qiddiya de thuis gaat worden van de hoogste, snelste en langste achtbaan ter wereld: Falcon’s Flight. In 2021 werd bekendgemaakt dat Intamin Amusement Rides zou instaan voor de baan, maar de exacte statistieken bleven onbekend. Een slide in de ESIA-documenten onthult dat de achtbaan maar liefst 185 meter hoog wordt! Na de first drop volgt dan nog eens een vrijstaande airtimeheuvel met een hoogte van 162 meter. Voor context: de hoogste achtbaan ter wereld is momenteel Kingda Ka met haar 139 meter, dat record gaat dus gebroken worden met meer dan 45 meter. De uiteindelijke maximale snelheid is nog niet bekend, maar ze gaat sneller moeten zijn dan 240 km/u om de huidige recordhouder (Formula Rossa in Ferrari World) van de troon te stootten.

 

Sirocco Tower

Naast Falcon’s Flight plant het park ook de hoogste en snelste droptoren ter wereld. Deze moet 145 meter hoog worden! Het huidige record staat op naam van Zumanjaro: Drop of Doom met 126 meter hoog. Fun fact: deze droptoren is gemonteerd op de draagstructuur van Kingda Ka in Six Flags Great Adventure, dus bij de opening van Six Flags Qiddiya verliest Great Adventure twee wereldrecords. Behoor je momenteel bij de groep mensen die denkt dat dit nieuwe park er nooit gaat komen? De bouw is al meer dan een jaar bezig en de eerste vormen van het waterpark en het pretpark worden al zichtbaar, dat is te zien op recente luchtfoto’s van de bouwwerken.

Wil je graag zelf eens de lijvige ESIA-documenten bekijken? Dat kan via de website van Six Flags Qiddiya.

 

Bron: Six Flags Qiddiya
Foto’s: Six Flags Qiddiya, Themeparx.com