Uitgelicht: Pitts Special – PowerLand

In 2020 opende PowerLand, dat een onderdeel van PowerPark is, opnieuw een achtbaan van formaat met Pitts Special. PowerPark bestaat behalve uit het pretpark ook nog uit een kartingpark, waar je de langste indoor kartbaan van Europa kan vinden. Verder is er nog een paardenmanege, een restaurant, een hotel en een camping aanwezig.

 

 

PowerLand begon stiekem aan de bouw van Pitts Special in oktober 2019. Fans van het park zagen hoe er dichtbij de achtbaan Junker plots nieuwe supports geplaatst werden, die dezelfde kleuren en vorm hadden. Hierdoor begon meteen de geruchtenmolen te draaien en werd er lange tijd getwijfeld tussen een nieuwe achtbaan of een uitbreiding van Junker.

Maar Pitts Special werd dus een volledig nieuwe achtbaan. De baan werd opnieuw gebouwd door Gerstlauer en is net als Junker eentje van het type Infinity Coaster. Ditmaal niet met een lancering, maar een verticale lifthill en er zijn ook geen inversies.

Pitts Special heeft een hoogte van 43,5 meter, een lengte van 693 meter en bereikt een snelheid van 100 km/u. De karretjes bieden plaats aan acht personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 8 jaar oud zijn en 130 cm groot. Tot een leeftijd van tien jaar moet men begeleid worden.