Six Flags Qiddiya weer stapje dichterbij

Op 12 december vorig jaar maakte de Qiddiya Investment Group (QIC) bekend dat ze 3,75 miljard Saudische Rial (SAR), omgerekend zo een 882 miljoen Euro, zullen vrijmaken om Six Flags Qiddiya te bouwen.

 

De bouw van dit park wordt al langer aangekondigd, maar met de officiële ondertekening van deze overeenkomst komt de opening weer een stapje dichterbij. Qiddiya wil zich in de toekomst profileren tot de hoofdstad van kunst, cultuur en sport. De bedoeling is om de bezoekers een compleet en innovatief aanbod te geven van onder andere welness, natuur, ontspanning en nog veel meer.  Gelegen net buiten de hoofdstad van Saudi-Arabië, Ryad, is Qiddiya momenteel in volle ontwikkeling om deze voornemens waar te maken.

Six Flags Qiddiya zal in het entertainment-segment een centrale rol spelen, niet alleen voor Qiddiya, maar ook voor Ryad. Het park zal ongeveer 320.000 m2 groot zijn, en zal 28 attracties aanbieden, waarvan tien thrillrides. De overige attracties zullen een familiaal karakter hebben, zodat jong en oud zich niet vervelen.

Alle attracties werden exclusief voor Qiddiya ontwikkeld en zullen inspelen op de rijke geschiedenis en cultuur van het land. Er zullen liefst vijf attracties staan die samen tien records zullen verbreken:

 • Falcon’s Flight zal ’s werelds snelste, hoogste en langste coaster worden.
 • Sirocco Tower zal de grootste vrijstaande shot en drop toren zijn.
 • Gyrospin zal de bezoekers ontvangen als de grootste schommelattractie.
 • Spitfire wordt ’s werelds hoogste inverted top hat coaster.
 • Iron Rattler tenslotte zal de grootste tilt coaster ter wereld worden.

 

Natuurlijk zullen deze attracties ook in themagebieden moeten geplaatst worden. Daarvoor werden maar liefst zes nieuwe werelden ontwikkeld:

 • City of Thrills. Dit gebied zal focussen op het Saudi-Arabië van de toekomst. Hier zal onder andere Falcon’s Flight te vinden zijn.
 • Discovery Springs zal een gebied zijn waar water centraal staat. Watervallen, aquaducten, geisers en nog veel meer zullen de bezoekers doen wegdromen. Een oase zal je het gevoel geven te midden het regenwoud te staan, en dit te midden de woestijn!
 • Steam Town zal, zoals de naam het zegt een gebied zijn in Steampunk thema. Hier zal onder andere de Iron Rattler te vinden zijn.
 • Twilight gardens zal een dromerig gebied worden met kleurrijke bloemen en leuke figuurtjes, die de kleinsten onder ons de tijd van hun leven zullen bezorgen. Hier zal onder andere een familie achtbaan en een interactieve darkride te vinden zijn.
 • Valley of Fortune neemt de bezoeker mee naar het Saudi-Arabië van lang geleden. Tussen ruïnes zal je je een echte ontdekkingsreiziger voelen. Hier zal onder andere Spitfire staan, een triple launch coaster die zijn bezoekers met een rotvaart de hoogte in stuwt, om daarna weer naar beneden te razen.
 • Grand Exposition zal dan weer te vergelijken zijn met een Wereld Expo met verschillende paviljoenen. Hier zal je de Gyrospin terugvinden, maar ook Colossus, een hybride houten coaster van liefst 800 meter lang.

 

Centraal in het park zal “De Citadel” te vinden zijn, een grote overkapping geïnspireerd op de Bedoeïnse tenten. Hier zal je kunnen genieten van een hapje of een drankje. Doorheen de dag zullen hier ook verschillende voorstellingen plaats vinden. Van hieruit kan je ook alle themagebieden bereiken.

 

Zoals je kan lezen is alles heel concreet aan het worden. Het is echter nog wachten op de eerste echte bouwwerken die nog moeten starten. Dan pas weten we zeker dat dit veelbelovende project er daadwerkelijk komt.

Fingers crossed dus!

 

Bron en foto’s: Six Flags Qiddiya