Fotoalbums: VAE-trip 2023: FunWorks & Sheikh Zayed Festival – januari 2023

Begin 2023 trokken 8 Themeparkfreaks uit België en Nederland naar de Verenigde Arabische Emiraten om daar niet alleen de gekende Emiraten Dubai en Abu Dhabi uitgebreid te ontdekken, maar ook de andere 5 minder gekende Emiraten zijnde Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah. We brengen dan ook graag verslag uit van uit alle pretparken van de VAE.

 

Vandaag nemen we jullie mee door de Emiraat Abu Dhabi waar we een indoorpretparkje en een kermis bezochten.

 

FunWorks (Yas Mall):

FunWorks is gelegen in de Yas Mall op Yes Island in de Emiraat Abu Dhabi waar ook Ferrari World Abu Dhabi, Warner Bros. Abu Dhabi, SeaWorld Abu Dhabi en Yas Waterworld gelegen zijn. Het indoorpretparkje werd geopend in 2014 en bevat een zeer bizarre achtbaan van I.E. Park. Het gaat om een Drifter 6.5 waar bezoekers in een karretje van 12 personen al stuiterend gelanceerd worden via een gammele bandenlancering. Verder staat hier een vrijevaltorentje, een Air Race van Zamperla, een Tripride en een hoop kinderattracties en simulatoren.

Sheikh Zayed Festival:

Het Sheikh Zayed Festival is gelegen in de Emiraat Abu Dhabi en loopt elk jaar gedurende 4 wintermaanden, bij ons bezoek was dit van 18 november 2022 tot en met 18 maart 2023. We vonden er 2 achtbanen terug die beide uitgebaat werden door Happy Fun. Het gaat om een big apple achtbaan met draaiende karretjes met de naam Brucomela en een Go Gator met de naam Dragon.