Cowboydorp in Bellewaerde Park wordt gesloopt

Twee weken na het einde van het pretparkseizoen is Bellewaerde Park begonnen met de sloop van het cowboydorp. Grondwerken Deprez deelde onlangs foto’s op sociale media waarop te zien is, dat een groot deel van het gebied al met de grond is gelijkgemaakt. In 2024 opent er een nieuwe grote attractie op de plaats van de Keverbaan en het cowboydorp.

 

Het cowboydorp in Bellewaerde is gesloopt. Onlangs verschenen er beelden van de sloopfirma die het dorp heeft afgebroken. Het westerngebied dat deel uitmaakte van het park sinds 1981, was ook de plaats waar je de Keverbaan terugvond. Ook kon je er vroeger de Oldtimers terugvinden. Tot op heden waren ook de boomstammen onderdeel van dit gebied. In 2012 vonden ook de Europese Bizons hun thuis in het cowboydorp. Op 6 november draaide de Keverbaan zijn laatste rondje en valt over de iconische zone het doek.

 

In 2024 opent er op dezelfde plaats een spectaculaire waterattractie. De attractie is een Spinning Rafting Ride en zal enkele unieke elementen bevatten. Zo zal je er een verticale lift en een halfpipe terugvinden. De attractie wordt gebouwd door Intamin.

Ook volgend jaar opent het park enkele nieuwe attracties. Er komt een NebulaZ molen in het Indiaanse gebied en een Barnyard attractie in de Canadese zone. In het Indiaanse gebied zal er ook nog een nieuwe speeltuin gebouwd worden. Ook wordt er geïnvesteerd in de dierenverblijven in het park. Het verblijf van de giraffen, leeuwen en tijgers wordt aangepakt en er worden loopbruggen geïnstalleerd zodat bezoekers van het park een beter beeld krijgen op de dieren. Ook het bestaande restaurant Carrousel zal een grondige make-over krijgen. Alle nieuwigheden zouden moeten openen in april 2023.

 

bron & foto: Grondwerken Deprez

Informatie Bellewaerde: TPF