Bellewaerde neemt afscheid van de Keverbaan en maakt toekomstplannen bekend

In Bellewaerde heeft men afgelopen zondag definitief afscheid genomen van de Keverbaan. Na maar liefst 41 jaren van trouwe dienst vond op 6 november om 18 uur het allerlaatste ritje plaats. Tegelijk kondigde Bellewaerde maar liefst drie nieuwe attracties aan voor 2023, en een grote nieuwe waterattractie voor 2024, die zal komen te staan op de plaats van de Keverbaan.

 

De aftelklok aan de attractie telde er al maanden naar af, maar op zondag 6 november was het dan toch eindelijk zover. Om 18 uur reed de Keverbaan van Bellewaerde zijn laatste rondje. Dat was weggelegd voor prijswinnaars en medewerkers van Bellewaerde. Binnenkort wordt de klassieke achtbaan uit 1981 afgebroken.

Nieuwe attracties

Bellewaerde zit echter niet stil. In 2023 opent het park maar liefst drie nieuwe attracties. De eerste is een familievriendelijke flatride van Zamperla. De attractie van het type NebulaZ komt te liggen in het Indiase themagebied en krijgt een capaciteit van 250 personen per uur. Ook de tweede attractie komt uit de stal van Zamperla. Deze attractie van het type Barnyard zal zich bevinden in de Canadese themazone, naast de Screaming Eagle. Tenslotte opent het park nog een gloednieuwe speeltuin, die eveneens in het Indiase themagebied komt te liggen. In totaal investeert Bellewaerde 2,6 miljoen euro in deze nieuwe attracties.

Daar blijft het echter niet bij. Het park knapt namelijk ook de verblijven van de giraffen, leeuwen en tijgers op. Er worden nieuwe loopbruggen gebouwd die bezoekers een nog beter zicht zullen geven op de dieren. Het betreft een investering van 4,65 miljoen euro. Tenslotte wordt ook het bestaande restaurant Carrousel grondig vernieuwd, een investering van 5,5 miljoen euro. Alle nieuwigheden moeten openen in april 2023.

Ook in 2024 heeft het park iets nieuws voor ons in petto. Op de plaats van de Keverbaan opent namelijk een gloednieuwe waterattractie van Intamin. De attractie van het type Spinning Rafting Ride krijgt een capaciteit van 960 personen per uur en bevat verschillende unieke elementen, waaronder een verticale lift en een halfpipe. Bellewaerde investeert maar liefst 16 miljoen euro in deze nieuwigheid.