Tosselilla Sommarland start met testritten op nieuwe achtbaan Forza

Het Zweedse pretpark Tosselilla Sommarland pakt deze zomer uit met haar derde achtbaan, de Zierer-achtbaan Forza. Na de succesvolle installatie van deze familie-achtbaan over de voorbije weken, is men voorbije week gestart met de eerste testritten. Forza opent op zaterdag 2 juli 2022 voor het grote publiek.

 

Tosselilla Sommarland, gelegen in de zuidelijke uithoek van Zweden, pakt deze zomer uit met een nieuwe familie-achtbaan: Forza. De achtbaan is origineel afkomstig uit het Amerikaanse pretpark Bowcraft Playland, waar het van 2006 tot en met september 2018 haar rondjes reed. Toen het pretpark in 2018 haar deuren sloot, werd de achtbaan te koop gezet en uiteindelijk gekocht door het Zweedse Tosselilla Sommarland. Nadat de voorbije maanden de baan werd geplaatst, is men vorige week begonnen met de eerste testritten. De trein werd traag naar boven getakeld op de lifthill alvorens de eerste keer succesvol door het parcours te rijden.

 

Forza is een zogenaamde Elevated Seating Coaster (ESC) van de Duitse fabrikant Zierer. Een iets grotere variant van dit achtbaantype staat in het Duitse Schwaben Park onder de naam Force One. Forza is 16,8 meter hoog, heeft een lengte van 384 meter en bereikt een maximale snelheid van 64,4 km/u. Na de first drop bestaat de lay-out uit drie helices van 270° totdat de trein de remsectie bereikt. Momenteel is nog maar één van de twee roodkleurige treinen voor de achtbaan geleverd. De treinen bestaan uit 8 karretjes per trein voor een totaal van 16 personen per trein. Wanneer de tweede trein geleverd wordt, is nog niet bekend. De opening van de achtbaan staat gepland voor zaterdag 2 juli 2022.

 

Bron en foto’s: Tosselilla Sommarland, rcdb.com