Tosselilla Sommarland kondigt nieuwe achtbaan Forza aan

Het Zweedse pretpark zal dit jaar haar derde en meteen ook grootste achtbaan openen. Forza, zoals deze zal gaan heten, werd vervaardigd door het Duitse bedrijf Zierer. Het park bestaat uit een water en attractiepark.

 

Tosselilla Sommarland, gelegen in Zweden zal dit jaar de nieuwe achtbaan Forza openen. Over de statistieken van de baan is momenteel nog niet veel geweten, maar het park vertelde al wel dat Forza een creatie van Zierer wordt. Volgens sommige bronnen zou het gaan om een achtbaan van het type ESC, zoals Force One in Schwaben Park, maar dat werd nog niet bevestigd.

Forza wordt de derde achtbaan van het park en als we hen mogen geloven ook meteen de grootste van het park. De werkzaamheden zijn momenteel volop bezig en men hoopt de baan te kunnen openen wanneer het park op 9 juni de deuren weer opent voor het nieuwe seizoen.

Behalve Forza biedt het park ook Kälmasken aan, een Big Apple achtbaan die opende in 2004, alsook de achtbaan Mad Mouse. Een Spinning Wild Mouse gebouwd door Fabbri, die opende in 2009.

 

 

Bron en foto’s: Tosselilla Sommarland