Uitgelicht: Force One – Schwaben Park

Met Force One heeft het Duitse pretpark Schwaben Park een achtbaan in huis, die een F1 thema kreeg. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer, maar is niet van het type Force One zoals de naam zou kunnen laten vermoeden, maar van het type ESC, oftewel Elevated Seat Coaster.

 

 

De grootste achtbaan van het Duitse pretpark Schwaben Park is Force One. Deze achtbaan opende in 2010 en kreeg een F1 thema. De trein lijkt op een bolide uit de Formule 1 races. Voor de bouw van deze achtbaan werd beroep gedaan op Zierer.

Het type van deze achtbaan is de ESC oftewel Elevated Seat Coaster, dit doordat de stoeltjes hoger zijn. Force One heeft een hoogte van 22 meter en een lengte van 530 meter, goed voor een snelheid van 65 km/u. Een ritje op deze achtbaan duurt ongeveer 38 seconden.

Over Force One rijdt een treintje, dat plaats biedt aan 16 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 1,20 meter groot zijn en begeleid worden, vanaf 1,40 meter mag je alleen een ritje maken.