Nieuwe achtbaan Tosselilla Sommarland wordt volop opgebouwd

Het Zweedse pretpark Tosselilla Sommarland opent dit jaar haar derde achtbaan met Forza. Dit wordt meteen de grootste achtbaan van het park en wordt momenteel volop opgebouwd. Zo zijn er ondertussen al heel wat trackdelen geplaatst.

 

Tosselilla Sommarland, gelegen in Zweden, zal dit jaar de nieuwe achtbaan Forza openen. Het gaat om een baan van het type ESC, zoals Force One in Schwaben Park. De baan is afkomstig uit Bowcraft Playland waar ze door het leven ging van 2006 tot 2018 als Crossbow. Dit park in New Jersey sloot de deuren en sindsdien stond de achtbaan te koop.

Forza heeft een hoogte van 16,8 meter en een lengte van 384 meter, goed voor een snelheid van 64,4 km/u. Wanneer de opening precies plaatsvindt, is nog een beetje afwachten, al lijkt de bouw snel en voorspoedig te verlopen.

 

Bronnen: RCDB, Tosselilla Sommarland

Foto’s: Tosselilla Sommarland