Parques Reunidos koopt het Amerikaanse Adventureland over

Adventureland Resort, gelegen in de Amerikaanse staat Iowa, is in handen gekomen van de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos. Het pretpark werd onlangs overgenomen door de Amerikaanse dochteronderneming Palace Entertainment.

 

Parques Reunidos kondigde onlangs aan opnieuw een park aan haar portofolio toegevoegd te hebben, ditmaal het Amerikaanse pretpark Adventureland. Adventureland werd in 1974 opgericht door Jack Krantz die het park uitbaatte. Na zijn dood in 2006 kwam het park in de handen van zoon Michael Krantz. Na bijna 50 jaar verdwijnt het dus uit familiehanden.

Het is de Amerikaanse dochteronderneming van Parques Reunidos, Palace Entertainment die het park nu zal uitbaten. Deze exploiteert verschillende familie- en entertainmentcentra, amusements- en waterparken in de Verenigde Staten zoals Dutch Wonderland, Kennywood, Lake Compounce, Story Land, Idlewild & SoakZone en Castle Amusement Park.

Palace Entertainment heeft al investeringen aangekondigd, zo zullen in 2022 acht nieuwe familiale attracties openen en in 2023 twee nieuwigheden.

 

Recente investeringen:

Dit jaar nog pakte het pretpark uit met Dragon Slayer, een 4D Free Spin achtbaan van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies die de oude Hopkins looping coaster Dragon vervangt. In 2016 opende dan weer Monster, een Infinity Coaster van Gerstlauer Amusement Rides met een snelheid van 104,6 km/u, een hoogte van 40,5 meter en 5 inversies.

 

Bron: Adventureland

Foto: Dries Defever