Testritten achtbaan Dragon Slayer van start in Adventureland

Het Amerikaanse pretpark Adventureland opent dit jaar een gloednieuwe 4D Free Spin achtbaan, genaamd Dragon Slayer. Deze vervangt de oude Dragon achtbaan die tot 2019 haar rondjes maakte in het park. Ondertussen werden de eerste testritten op de achtbaan gemaakt.

 

Afgelopen zomer maakte het Amerikaanse pretpark Adventureland bekend dat ze haar iconische looping coaster Dragon voorgoed ging sluiten en vervangen door een nieuwe 4D Free Spin rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. De achtbaan werd in het najaar op een goede maand tijd volledig opgebouwd. De rollercoaster is net iets anders dan eerdere S&S 4D Free Spin exemplaren die gebouwd werden.

Zo is Dragon Slayer een kleinere versie geworden dan de andere versies die we kennen uit onder andere de Six Flags-parken. Dragon Slayer is net iets compacter en heeft een aantal golvende bewegingen minder. De exacte statistieken zijn nog niet bekendgemaakt. Tijdens de rit zitten de bezoekers in karretjes die rond hun horizontale as kunnen draaien, waardoor de inzittenden meerdere keren overkop gaan. De geplande opening is pas voorzien in juni 2021.

 

Dragon

Dragon Slayer is de vervanger van de voormalige achtbaan Dragon, een creatie van de Amerikaanse fabrikant Hopkins Rides die opende in 1990. De achtbaan was 685,8 meter lang, inclusief twee inversies, 27,4 meter hoog en ze behaalde een snelheid van 89 km/u. De twee iconische loopings en de lifthill van Dragon zijn nog steeds te zien op bovenstaande video.

 

Bron en video: Adventureland Park