Luna Park Sydney opent eerste Intamin Single Rail Coaster

Op 26 december opende in het Australische pretpark Luna Park Sydney de allereerste Intamin Single Rail Coaster. De achtbaan draagt de naam Big Dipper en bevat meerdere lanceringen en inversies, ook een eerste onride video is ondertussen verschenen.

 

Het Australische pretpark Luna Park Sydney opende net na Kerstmis haar gloednieuwe spectaculaire achtbaan Big Dipper. Dit is de allereerste Single Rail Coaster die Intamin Amusement Rides bouwde en lijkt meteen de nodige kracht te bezitten. Oordeel zelf in onderstaande onride video.

 

De naam van de nieuwe rollercoaster, Big Dipper, verwijst naar de oude Arrow Custom Looping Coaster die in het park stond van 1995 tot en met 2001 en naar de historische houten achtbaan die van 1935 tot 1979 in het park stond.

De nieuwe Big Dipper heeft niet één maar twee lanceringen die de achtbaantrein tot een snelheid van 72 km/u brengt. Tijdens het parcours zijn er twee inversies, een Sidewinder en een Corkscrew. Daarnaast ga je tijdens een ritje ook nog door een Non Inverting Loop.

 

Bron en foto: Luna Park Sydney