Leuke luchtfoto’s tonen werkzaamheden voor Sweet Valley in Energylandia

Het Poolse pretpark Energylandia opent volgend jaar haar zevende themazone Sweet Valley. Dit nieuwe gebied komt in het teken te staan van lekkere snoepjes en krijgt in de eerste fase 8 attracties waaronder ook twee nieuwe achtbanen. Fomo Coaster vloog met zijn drone over Energylandia en bracht heel wat leuke foto’s mee van het nieuwe gebied.

 

Energylandia is een jong Pools pretpark dat in mum van tijd uitgroeide tot het grootste pretpark van het land. Het pretpark bevat heel wat attracties waaronder ook 17 achtbanen, het meeste in Europa. Maar het pretpark is ook al enige tijd bezig met de bouw van nog een extra themagebied dat in 2022 moet openen en daar komen ook nog eens twee nieuwe achtbanen in te staan.

De naam van dit themagebied wordt Sweet Valley en zal als blikvanger de Mine Train-achtbaan Choco Chip Creek bevatten. De Mine Train zal één van de grootste Mine Train-achtbanen in de wereld worden want Energylandia had bij de openbare aanbesteding heel wat eisen. Choco Chip Creek is 1200 meter lang, 16,5 meter hoog en bereikt tijdens de rit een snelheid van 55 km/u. Het parcours bevat 3 liftheuvels en een ritje zal 3 en een halve minuut duren. De Nederlandse fabrikant Vekoma stond in voor de bouw van de Mine Train-achtbaan. De eerste testritten vonden dit voorjaar al plaats.

 

Ondertussen werd ook bekendgemaakt dat er nog een tweede achtbaan naar het gebied komt, dit wordt Honey Harbour, een Junior Coaster die eveneens gebouwd wordt door Vekoma. Deze achtbaan zal een snelheid van 46 km/u behalen en wordt 11,7 meter hoog. Het parcours wordt 254 meter lang en een ritje zal net geen minuut duren.

Een van de andere nieuwe attracties wordt de kopjesmolen Tea and Treats, een andere wordt een dubbeldek draaimolen met de naam Candy Carousel. Verder komt er een Crazy Barn-attractie met de naam Crazy Barn en Choco Valley Mini Tour wordt dan weer een bootvaartje. Bij Lollypop Farm maak je een ritje over de boerderij in een tractor en kan je rondjes draaien in de draaimolen Tree Grove.

 

Ondertussen vloog de Poolse fansite Fomo Coaster met hun drone over Energylandia. Hierbij maakten ze mooie foto’s van het nieuwe themagebied. Hierbij kunnen we zien dat Choco Chip Creek er volledig afgewerkt bij ligt en dat er gewerkt wordt aan de verschillende gebouwen in het gebied. We kunnen ook al de afwerking en thematisering van sommige gebouwen zien en dit ziet er alvast leuk uit.

 

Foto’s: Fomo Coaster