Serengeti Park gaat in 2022 opnieuw een nieuwe achtbaan openen

Het Duitse pret- en safaripark Serengeti Park heeft aangekondigd in 2022 opnieuw een achtbaan te zullen openen. Het wordt een achtbaan gericht op tieners en families die het vertrek van de indoorcoaster Höllenblitz moet opvullen. In 2020 opende het park ook al twee nieuwe achtbanen.

 

Eind 2019 verliet de achtbaan Chura Racer, de eerste achtbaan van Serengeti Park die opende in 1983, het safaripark. Dit was een Zierer achtbaan van het model Tivoli Large. Deze familieachtbaan werd in 2020 vervangen door twee nieuwe achtbanen zijnde de kinderachtbaan Safari-Blitz-Kids en de familieachtbaan Batukai-Racer. Safari-Blitz-Kids is een spinning coaster van SBF Visa Group en Batukai-Racer is een Gold Mine Coaster van Technical Park.

Daarnaast kwam in 2019 ook de grootste mobiele indoorcoaster ter wereld naar Serengeti Park. Het ging om Höllenblitz die door de Duitse exploitant Renoldi wordt uitgebaat. Höllenblitz is 18 meter hoog, 860 meter lang en bereikt een snelheid van 80 km/u. Er werd een huurcontract opgezet voor twee jaar, maar door de coronacrisis werd dit met een extra jaar verlengd tot en met 2021.

Ondertussen heeft Höllenblitz het safaripark verlaten en om deze leegte op te vullen heeft Serengeti Park besloten om in 2022 een gloednieuwe achtbaan te openen in het park die permanent zal blijven. De achtbaan werd ondertussen al besteld en is gericht op de doelgroep van tieners en families.

Naast de nieuwe achtbaan komen er ook nog andere nieuwigheden naar het park. Zo zal volgende zomer een restaurant geopend worden in een afgedankte Airbus A310 en daarnaast opent er ook een nieuwe dierenwereld.

 

Bron: Parkerlebnis

 Foto: Serengeti Park