Naam nieuwe achtbaan Parc d’Attractions Marseillan-Plage bekendgemaakt

Het Zuid-Franse pretpark Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote nieuwe loopingcoaster. Terwijl de bouwwerkzaamheden in razend tempo de hoogte in gaan is ondertussen ook de naam van de nieuwe achtbaan bekendgemaakt.

 

Parc d’Attractions Marseillan-Plage pakt dit jaar uit met een grote achtbaan. Het gaat om een dubbele looping coaster van de Italiaanse fabrikant Pinfari die tot vorig jaar door het leven ging als Tornado in het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park.

De achtbaan is 24 meter hoog en bereikt een snelheid van 72 km/u. De rollercoaster die in 1998 gebouwd werd had 3 inversies, maar de kurkentrekker werd in 2006 vervangen door een zwaar gekantelde bocht. Sindsdien blijven als grootste troeven de twee verticale loopings over.

 

 

Ondertussen is de nieuwe naam van de achtbaan bekendgemaakt, deze is Gotham geworden, passend bij de nieuwe zwarte kleur die de trackdelen van de achtbaan gekregen hebben. De werken gaan in een razend tempo vooruit want eind mei werden nog maar de eerste trackdelen geplaatst en ondertussen staat het grootste deel van de rollercoaster al overeind.

Bron en foto’s: Paultopscan