Nederlandse exploitant trekt met topattracties naar Zuid-Frankrijk

De Nederlandse exploitant Hoefnagels en de Duitse exploitant Deinies die we kennen van de Infinity en Aeronaut, gaan deze zomer hun attracties opstellen in het Zuid-Franse pretpark Euro Park. Normaal reizen Hoefnagels en Deinies in de zomermaanden met hun attracties rond op de Nederlandse en Duitse kermissen maar nu verkiezen de exploitanten Zuid-Frankrijk om de beperkingen op kermissen bij hun thuisbasis te omzeilen.

 

Er is verrassend nieuws naar buitengekomen uit het zuiden van Frankrijk. Er is namelijk bekendgemaakt dat de topattracties Infinity en Aeronaut, die beide in handen zijn van het Nederlandse-Duitse exploitanten duo Hoefnagels en Deinies en die vaak terug te vinden zijn op de grootste Duitse en Nederlandse kermissen, deze zomer opgesteld zullen worden in Euro Park aan de Middellandse Zee.

 

Infinity:

Infinity is van het type Inversion 24 en werd gebouwd door de Nederlandse fabrikant KMG. De attractie maakte haar première op de kermis van het Duitse Pforzheim in 2016. De thrillride is 65 meter hoog en biedt heel wat spanning aan!

 

Aeronaut:

Aeronaut is van het type Star Flyer en werd gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Funtime. De attractie ging in 2019 in première op de Cranger Kirmes in het Duitse Herne. De indrukwekkende attractie is maar liefst 80 meter hoog en is al van ver te zien.

 

Grote veranderingen:

De twee nieuwe attracties passen in een groter kader. Euro Park werd immers overgenomen door een nieuwe eigenaar die heel wat vernieuwingen doorvoert in het park. Zo wordt er een totale renovatie van het pretpark gepland tijdens de komende jaren. Er zal een verbetering van de infrastructuur komen, waaronder van de horeca, de ingangen van het park, de omgeving rond het pretpark en een nieuwe indeling van de standplaatsen voor de verschillende attracties. Ook werd de oppervlakte uitgebreid en zijn er nog meerdere nieuwe attracties aangekondigd.

 

Bron: Paul Topscan via Les Fêtes de Provence et d’Ailleurs