Eerste onderdelen hoogste vrijevaltoren ter wereld arriveren bij Icon Park

Het Amerikaanse Icon Park in Orlando houdt van groot, groter, grootst. Zo opende het park in het verleden al de hoogste Star Flyer ter wereld, die ondertussen op een derde plek belandde door de opening van Allgau Flieger in Skyline Park en de Bollywood Skyflyer in Bollywood Dubai. Momenteel bouwt het park aan twee nieuwe recordhouders, een slingshot en een vrijevaltoren.

 

Op de bouwwerf van Icon Park kwamen onlangs de eerste onderdelen toe van de vrijevaltoren die bezoekers vanop 131 meter (430 feet) hoogte tegen een snelheid van 120,7 km/u (75 mph) naar beneden zal laten vallen. Hiermee wordt het de hoogste vrijevaltoren ter wereld en breekt de attractie het wereldrecord van Zumanjaro: Drop of Doom in Six Flags Great Adventure die opende in 2014 en 126 meter hoog is.Zumanjaro werd gebouwd door Intamin op de constructie van de hoogste achtbaan ter wereld, Kingda Ka, met een hoogte van 139 meter.

Ook aan de hoogste slingshot ter wereld wordt volop gebouwd. Een slingshot is een katapult-attractie waarbij de bezoekers via kabels in de lucht worden gekatapulteerd. Dergelijke attracties vinden we vaak terug op kermissen, maar deze versie wordt niet alledaags. Deze wordt 91 meter (300 feet) hoog en zal de bezoekers aan een snelheid van 160 km/u (100 mph) tot een hoogte van 137 meter (450 feet) katapulteren.

Beide attracties worden gebouwd door het Australische bedrijf Funtime, dat ook instond voor de Europese hoogste vrijevaltoren Highlander in Hansa-Park en de hoogste Starflyer ter wereld de Bollywood Flyer in Bollywood Dubai en de hoogste Europese Starflyer de Allgau Flyer in Skyline Park.

 

Bron: Icon Park

Foto’s: Midway Mayhem