Hoogste Gyro Drop ter wereld in gebruik genomen

In het Duitse Hansa-Park is de nieuwe vrijevaltoren Highlander opengesteld. Deze is met een hoogte van 120 meter de hoogste Gyro Drop ter wereld. De gigant werd gebouwd door het Australische bedrijf Funtime.

 

Met een duizelingwekkende hoogte van 120 meter heeft Hansa-Park afgelopen tijd de hoogste Gyro drop toren ter wereld gebouwd. De nieuwe thrill ride kreeg de naam Highlander. De totale effectieve valhoogte bedraagt 103 meter. De toren werd gebouwd door de Australische attractiebouwer Funtime.

Highlander heeft ook een tiltfunctie gekregen waarbij, eenmaal boven, de stoeltjes 30° graden naar voren kantelen. Hierbij zijn er twee verschillende ritprogramma’s. Bij het eerste kantelen de stoeltjes weer terug voor de vrije val. Bij het andere programma klap je voorover om vervolgens meteen naar beneden te vallen.

De valtoren is ook voorzien van on-board muziek gecomponeerd door het Duitse bedrijf IMAscore. Per rit is er plaats voor 24 personen. Om een ritje te maken moet je minsten 1m40 groot zijn.

Highlander werd gebouwd in het midden van de achtbaan Nessie Superrollercoaster. Samen kregen ze een nieuwe themazone, Bezauberndes Britannien. Deze werd geïnspireerd op Eilean Donan Castle in de westelijke hooglanden van Schotland. Nessie kreeg een nieuw stationgebouw in kasteelstijl. Zowel de treinen als de track kregen een nieuw kleurtje. Verder werden er in het gebied kasteelmuren en kleine ruïnes opgetrokken.

Bron: parkerlebenis.de