Redder Indiana Beach en Clementon Park wil nu ook Fantasy Island redden

Er is ongelooflijk goed nieuws naar buiten gekomen voor het failliet verklaarde Fantasy Island. Het Amerikaanse pretpark overleefde de coronacrisis niet en sloot afgelopen jaar de deuren. Nu is bekendgemaakt dat het pretpark mogelijk gered zal worden van de ondergang!

 

De Apex Park Group was een van de eerste pretparkgroepen die de coronacrisis niet overleefde. De groep sloot vorig jaar haar twee grootste pretparken nadat het er niet in geslaagd was een overnemer te vinden. Het ging over de Amerikaanse pretparken Indiana Beach en Fantasy Island.

 

Indiana Beach:

Indiana Beach werd enkele maanden later gered door Gene Staples, een Amerikaanse zakenman uit Chicago. Niet alleen redde de zakenman het pretpark, het zorgde er ook voor dat de vele oude attracties met hoge historische waarde gered werden en werden opgeknapt.

Even later kwam het nieuws ook naar buiten dat Gene Staples de oude Schwarzkopf achtbaan Dreier Looping gered had uit het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico en onlangs werd bevestigd dat hij ook de Schwarzkopf Shuttle Loop achtbaan uit datzelfde pretpark redde van de ondergang.

 

Ook andere parken worden gered:

Maar Gene Staples deed nog meer goede dingen voor de pretparkwereld. Zo redde hij onlangs nog het Amerikaanse pretpark Clementon Park van de ondergang en nu is nog meer bijzonder nieuws naar buiten gekomen.

Gene Staples en Store Capital Real Estate Investment Trust zijn namelijk bezig met onderhandelingen om ook Fantasy Island voor lange termijn te kunnen uitbaten. Angela DeBellis, die de onderhandeling voor het leasecontract doet, laat weten zeker te zijn een nieuwe overnemer te vinden voor Fantasy Island, maar dat ze vooral de juiste investeerder wil vinden. Gene Staples wil voorlopig nog niet reageren op het nieuws. Er wordt snel een definitieve beslissing verwacht die de overname zal bevestigen.

Voor Gene Staples wacht er wel een grote uitdaging om Fantasy Island weer te openen. Heel wat attracties in het pretpark werden immers al afgebroken en verkocht waardoor er veel werk zal zijn om het pretpark weer klaar voor opening te maken.

 

Bronnen: bizjournals, coasternation