Tripsdrill werkt themagebied rond nieuwe achtbanen af

Vorig jaar opende Erlebnispark Tripsdrill twee achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma: de hangende achtbaan Hals-über-Kopf en de Boomerang-achtbaan Volldampf. Zoals het park wel vaker doet, wordt de thematisering pas het jaar nadien afgewerkt. Daar is Tripsdrill dan nu ook volop mee bezig.

 

Het Duitse pret- en dierenpark Erlebnispark Tripsdrill opende vorig jaar twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De eerste van de twee is de Family Boomerang Coaster Volldampf en de tweede is de allereerste Suspended Thrill Coaster Hals-über-Kopf. Beide achtbanen zijn in elkaar verweven voor extra interactie tijdens de rit. Het park heeft echter de gewoonte om haar achtbanen het eerste jaar kaal te openen en pas het jaar daarop te voorzien van hun thema-elementen. Dat is nu ook gebeurd bij dit nieuw themagebied.

Volldampf, de roodkleurige Boomerang-achtbaan, was vorig jaar reeds half gethematiseerd. Het thema van deze achtbaan is gebaseerd op een Schwabisch volksliedje: “Auf der Schwäbisch Eisebahne”, dat tevens ook de soundtrack van de achtbaan is. Het stationsgebouw van Volldampf is vormgegeven als een kleinschalig treinstation met ernaast een overweg. Aan het uiterlijk van het gebouw zelf is niet veel veranderd, maar het is vooral het interieur dat nu verder werd aangekleed.

De grootste veranderingen zijn te zien bij het station van de hangende achtbaan Hals-über-Kopf, waar vorig jaar enkel een betonnen geraamte zichtbaar was. Nu is ook daar een Tripsdrill-waardig authentiek gebouw verschenen, helemaal in die Schwabische sfeer die we kennen van Tripsdrill. Zijnde een groot Duits vakwerkhuis met wit gepleisterde muren en een bordeaux-kleurig dak, alsof het er al jaren staat. Ook is een handgeschilderde muurschildering te bespeuren op een van de muren. Daarnaast werden de betonnen funderingen die je tijdens de rit tegen komt mooi weggewerkt achter beige natuursteen.

Meer weten over deze achtbanen? Dan kan je onze uitvoerige mening lezen in deze uitgetest.

 

 

Foto’s: CoasterFriends.de