Eerste onride-beelden van nieuwe achtbanen Tripsdrill

Het Duitse Erlebnispark Tripsdrill opent vrijdag 26 juni maar liefst twee nieuwe achtbanen. Het gaat om een Family Boomerang Coaster en een Suspended Thrill Coaster, beiden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Vandaag mocht de pers al een kijkje nemen en een ritje maken. Zo zijn ook de eerste onrides van beide achtbanen online verschenen.

 

De eerste volledige onride-video’s van de nieuwe achtbanen in het Duitse pretpark Erlebnispark Tripsdrill zijn opgedoken. Dit gebeurde enkele dagen voordat de twee nieuwe achtbanen Hals-über-Kopf en Volldampf voor het grote publiek geopend worden. Beide achtbanen werden gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma.

Hals-über-Kopf, vrij vertaald “halsoverkop”, is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) ter wereld. De achtbaan behaalt een maximale snelheid van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter gaan bezoekers 4 keer overkop. De attractie heeft 2 treinen waar telkens 20 personen in kunnen plaats nemen, goed voor een capaciteit van 800 personen per uur.

De rit start met een First Drop. Hierna komt de eerste inversie met de Zero-G Roll, gevolgd door een tweede inversie: een zogenaamde Immelmann. Vervolgens raast de trein door een Airtime Hill, een Twisted Airtime Hill, een Helix en een Bunny Hop om tot slot af te sluiten met de twee laatste inversies zijnde een Canyon Dive en een Corkscrew. Kinderen vanaf 6 jaar met een minimumlengte van 1,20 meter mogen een ritje maken met begeleiding. Vanaf 8 jaar mag dit ook zonder begeleiding van een volwassenen.

 

Volldampf, vrij vertaald “met volle kracht vooruit”, is een zogenaamde Family Boomerang Coaster. De trein legt het parcours van 250 meter zowel voorwaarts als achterwaarts af waardoor er in totaal een afstand van 500 meter wordt afgelegd. De achtbaan heeft een maximale snelheid van 60 km/u en een hoogte van 22 meter. Met één trein op de baan, waar telkens 20 personen in kunnen plaats nemen, is Volldampf goed voor een capaciteit van 500 personen per uur.

In het parcours zit onder andere een Highslider, Break Turn, Camelback, Twisted Camelback, S-Curve en een Curved Stall verwerkt. Deze elementen worden zowel voorwaarts als achterwaarts doorlopen. Kinderen vanaf 4 jaar met een lengte van 0,95 meter mogen reeds een ritje maken onder begeleiding. Vanaf 8 jaar mag dit ook zonder begeleiding van een volwassenen.

 

Het park deelde ook een leuk filmpje waarin een timelapse van de bouw te zien is. Alsook zien we hoe volgend jaar de afgewerkte gebouwtjes er uit zullen zien.

 

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

 Video’s: Ride Review