Walibi Belgium toont vernieuwde Radja River

Walibi Belgium heeft naast de bouw van de nieuwe achtbaan Kondaa ook de waterattractie Radja River eens stevig onder handen genomen. Zo werd het rotswerk opgeknapt, werden nieuwe koepels geplaatst en kreeg de wachtrij en het stationsgebouw een nieuw likje verf.

 

In Walibi Belgium is deze winter de gigantische nieuwe achtbaan Kondaa, met bijhorend themagebied, verschenen. Maar dat wilt niet zeggen dat Walibi voor de rest is blijven stilzitten, integendeel zelfs. De onderhoudsdiensten van het park hebben van de wintersluiting gretig gebruik gemaakt om de Rapid River-attractie Radja River grondig onder handen te nemen. “Het is precies alsof de Radja River in een wellness heeft overwinterd… Wat een frisse uitstraling!”, kondigde het park via sociale media aan.

Voor & na

 

Hoewel de rotsen van de waterattractie er vorig seizoen nog verweerd uitzagen met overal grijze plekken, zien ze er nu bijna als nieuw uit. Alle rotspartijen werden zorgvuldig schoongemaakt en gerepareerd waar nodig, zodat ze hun originele bruine kleur weer helemaal terugkregen. Daarnaast heeft ook het stationsgebouw een flinke upgrade gekregen. Daar werden niet alleen nieuwe koepels geplaatst (in dezelfde stijl als die van de rest in Karma World), maar kreeg ook het ganse stationsgebouw en de wachtrij een nieuw likje verf.

Kondaa

Het grootste project dat deze winter in Walibi Belgium verwezenlijkt werd, is uiteraard de nieuwe Mega Coaster Kondaa. Deze 50 meter hoge achtbaan van de Zwisterse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides is 1,2 km lang en behaalt een topsnelheid van 113 km/u. Daarmee is het de snelste en hoogste achtbaan van de BeNeLux. Walibi Belgium (en de rest van de Belgische parken) opent (onder voorbehoud) weer de deuren op zaterdag 8 mei, als de coronacijfers dit toelaten.

 

Bron en foto’s: Walibi Belgium en Themeparkfreaks.eu (Nathan Gevaert)