Openingsdatum voor VelociCoaster in Universal Orlando bekend

Er is heuglijk nieuws naar buiten gekomen uit het Universal Orlando Resort. De langverwachte nieuwe Jurassic World-achtbaan heeft eindelijk een openingsdatum gekregen. VelociCoaster, de dubbele gelanceerde achtbaan in Universal’s Islands of Adventure, opent op donderdag 10 juni officieel voor het publiek.

 

Vanaf begin 2019 werd al duidelijk dat Universal Orlando Resort aan een grote uitbreiding van hun Jurassic Park-gebied aan het werken was. Wat dit precies zou zijn, daar was toen nog enkel het raden naar. Naarmate het jaar 2019 vorderde werden de eerste baandelen ter plaatse gespot en doorheen 2020 stonden alle fans over de bouwhekken te kijken hoe de nieuwe lanceerachtbaan van Universal’s Islands of Adventure vorm kreeg. In oktober 2020 reed de achtbaan voor het eerst testrondjes en menige fans hoopten dat de opening in de zomer van 2021 naar voren zou geschoven worden. Dat wordt nu werkelijkheid, want VelociCoaster opent op donderdag 10 juni officieel voor het grote publiek.

 

 

Wachtrij

Samen met de aankondiging van de openingsdatum, stuurde het persteam van Universal ook enkele previews van de wachtrij uit. In de moderne wachtrij gaan bezoekers niet enkel langs enkele standbeelden van dino’s lopen, maar zullen ze zelfs oog in oog komen te staan met raptors in hun kooien. Wat de rest van de totaalbeleving zal worden, is momenteel nog niet bekend. Wel is bekend dat de treinen on-board audio en verlichting bevatten en dat er zich enkele indoor scènes aan het begin en het einde van de rit bevinden.

VelociCoaster is een dubbele LSM-gelanceerde achtbaan, ontworpen door de Zwitserse/Liechtensteinse fabrikant Intamin Amusement Rides. De baan heeft een topsnelheid van 112,7 km/u en een hoogte van 47,2 meter. Tijdens de ruim 1,4 km lange achtbaanrit gaan bezoekers maar liefst vier keer over de kop. Eén van deze inversies is een 30,5 meter lange Zero-G Stall, waar bezoekers ettelijke seconden ondersteboven blijven hangen. De laatste weken en maanden vinden er (bijna) dagelijks testritten plaats, ook met echte testpersonen.

 

Meer info over dit grootschalige project vind je in onze bouwupdates.

 

Bron en foto’s: Universal Orlando Resort