VelociCoaster maakt eerste testritten in Universal’s Islands of Adventure

Heuglijk nieuws uit het Amerikaanse Universal Orlando Resort. Daar heeft de nieuwe achtbaan voor 2021 in het Jurassic-themagebied, VelociCoaster, haar eerste testritten gemaakt. Dat is te zien op een videobeelden die in de vroege ochtend van 14 oktober werden gemaakt net buiten het themapark.

 

Nadat de voorbije maanden eerst de achtbaanlay-out werd vervolledigd en vervolgens een pull-through tot een goed einde werd gebracht, was het reikhalzend uitkijken naar de eerste testritten. En op 14 oktober 2020 was het dan eindelijk zover. In de vroege ochtend werd de eerste testrit van de VelociCoaster vastgelegd net buiten Universal’s Islands of Adventure door het nieuwsoutlet Orlando Informer. De facebookvideo toont hoe een achtbaantrein van de VelociCoaster over de 47,2 meter hoge Top Hat raast.

 

Achtbaantrein

Eerder deze maand werd er nog een ander goed bewaard geheim per ongeluk bekendgemaakt door Universal Orlando. Buiten concepttekeningen van de achtbaantrein was er nog geen enkele foto van de ware treinen naar buiten gebracht. Het park deed er ook alles aan om dat te vermijden, door de treinen volledig in te pakken in witte plastic. Tijdens de pull-through begin oktober ging het echter mis en was de front-car van de achtbaantrein tijdelijk zichtbaar.

 

De treinen voor de VelociCoaster zijn modern vormgegeven met een grijs-blauw kleurenschema in de stijl van de Jurassic World-franchise. Ook beschikt de trein over kop- en zijlampen en onboard-audio.

VelociCoaster is een Multi-Launch Coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides. De achtbaan wordt tot tweemaal toe gelanceerd met een topsnelheid van ruim 112 km/u door middel van LSM-motoren. Tijdens de achtbaanlay-out komen naast de 42,7 meter hoge Top Hat ook andere een 30,5 meter lange Zero-G Stall en Barrel Roll over het water voor. Een precieze openingsdatum werd nog niet gecommuniceerd.

Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

 

Bron, foto en video: Orlando Informer