Wereldrecord voor Miniatur Wunderland

Miniatur Wunderland maakt van de verplichte sluiting gebruik om iets uniek neer te zetten. In het park werd het wereldrecord “de langste melodie gespeeld door een modeltrein” neergezet. 

 

Miniatur Wunderland in het Duitse Hamburg is vanwege de aanhoudende coronacrisis sinds oktober gesloten. Het park maakte van de tijd gebruik om een project op te starten dat met publiek niet mogelijk zou zijn.


Het idee bestond eruit een modeltrein te laten rijden doorheen het ganse park. Tijdens het rijden tikt het treintje met water gevulde glazen aan en speelt meerdere bekende melodieën. Het idee kwam voort uit een eerder gemaakte video. Een A380 stijgt op in Wunderland, met een kerstman op de vleugel en een klepel in zijn hand, die flessen gevuld met water raakt en er het deuntje van Jingle Bells mee speelt. Deze korte video ging de wereld rond en is ongeveer 100 miljoen keer bekeken.

 

Dit keer zag het park het wat grootster. Het park bouwde een spoor van 211 meter, vulde 2840 glazen met water en plaatste deze vlak naast de spoorweg. Via een hamer tikt de modeltrein één voor één de glazen aan en speelt zo 2840 noten, oftewel twintig klassieke muziekstukken.

Het park vestigde daarmee het wereldrecord van langste melodie gespeeld door een modeltrein. Daarnaast heeft het park ook het wereldrecord voor grootste modeltreinset met een lengte van 15715 meter.

 

Bron en foto’s: Miniatur Wunderland en Guinness World Records