Eerste bemande testritten van The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne

Vorige maand gingen de eerste testritten van de nieuwe achtbaan The Ride to Happiness by Tomorrowland in Plopsaland De Panne van start en nu hebben ook de allereerste bemande testritten plaatsgevonden. Het gaat hier over een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides en de eerste achtbaan met draaiende karretjes die overkop gaat in Europa.

 

Nadat er tijdens de afgelopen maanden hard gewerkt werd in Plopsaland De Panne aan een gloednieuwe en spectaculaire achtbaan, ging het project vorige maand een belangrijke nieuwe fase in. De eerste testritten op de achtbaan gingen toen van start. Ondertussen gingen zelfs ook al de eerste bemande testritten door. Niemand minder dan de CEO van de Plopsa Group, Steve van den Kerkhof, was bij de gelukkigen om een proefritje te maken op deze nieuwe spectaculaire achtbaan.

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland is een Xtreme Spinning Coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Dit wilt zeggen dat het een achtbaan is met draaiende karretjes, lanceringen en inversies. Het is de allereerste keer dat er in Europa een spinning coaster gebouwd wordt die lanceringen of inversies bevat, laat staan een combinatie van deze twee kenmerken. Hiermee heeft Plopsaland De Panne dus een dubbele Europese primeur te pakken. Daarnaast neemt het ook nog het wereldrecord in handen voor meeste inversies op een Spinning Coaster.

 

The Ride to Happiness by Tomorrowland zal een maximale snelheid behalen van 90 km/u. Dit is evenveel als Anubis The Ride. De achtbaan is 33 meter hoog en heeft een lengte van 920 meter, waarmee het de op twee na langste achtbaan van België is. Als kers op de taart heeft het parcours maar liefst twee lanceringen en vijf inversies, een wereldrecord op een spinning coaster. De bouw van The Ride to Happiness by Tomorrowland is een investering van 17,5 miljoen euro.

 

De bouwwerkzaamheden kan je op de voet volgen in onze bouwblog.

 

Foto: Steve van den Kerkhof