Mogelijk Walibi Land of Astérix Land op komst voor Familypark in Oostenrijk

Er is opmerkelijk nieuws naar buiten gekomen voor het Oostenrijkse pretpark Familypark. Dit park zal in de toekomst misschien een uitbreiding krijgen die in het teken komt te staan van Astérix figuurtjes of de Walibi figuurtjes. Het zou gaan om een uitbreiding meer gericht op tieners en jong volwassenen.

 

Na een turbulent jaar voor de attractie-industrie, heeft Blooloop een uitgebreid interview afgenomen met drie personen binnen de pretparkgroep Compagnie des Alpes die mee aan de basis lagen voor de grote investeringen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de pretparken van de groep, zoals de Walibi-pretparken, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Deze enorme investeringen hebben geleid tot een algemene stijging van 30% in de bezoekersaantallen binnen de pretparken van Compagnie des Alpes.

In 2019 kocht Compagnie des Alpes het Oostenrijkse pretpark Familypark op dat in het oosten van het land gelegen is, op een uurtje rijden van de Oostenrijkse hoofdstad Wenen en eveneens een uur rijden is van de Slovaakse hoofdstad Bratislava. Daarnaast ligt het vlakbij Hongarije en het toeristische Neusiedler meer.

In het interview spreekt Blooloop met François Fassier, directeur van de pretparkenafdeling binnen Compagnie des Alpes die veel mogelijkheden ziet bij Familypark.
“Dit park is goed bekend in Oostenrijk en zeer aantrekkelijk voor kinderen van 3 tot 10 of 12 jaar,” zegt Fassier. “Het doel is om aantrekkelijk te blijven voor gezinnen, maar de doelgroep uit te breiden tot misschien 18 of 20 jaar.”

“Familypark is een mooi merk en we willen het park behouden met haar huidig karakter, maar misschien kan dit park een Astérix Land of een Walibi Land verwelkomen”, vertelt François Fassier. Dit gebied zou dan voornamelijk gericht zijn op de iets oudere bezoekers tussen de 12 en de 20 jaar oud.
 

Bron: Blooloop

Foto: Familypark