Nederlandse pretparken en dierentuinen onder voorbehoud open op 11 mei

De Nederlandse dierentuinen en pretparken hebben een perspectief gekregen voor de eerste openingsdag van 2021. Als de situatie het toelaat zullen de pretparken en dierentuinen geopend mogen worden op 11 mei. Dit is al binnen een maand, maar dit is wel pas na de belangrijke meivakantie.

 

Er is voorzichtig goed nieuws te melden voor de Nederlandse pretparken, dierentuinen en musea. Het kabinet heeft vandaag bekendgemaakt dat dagattracties onder voorwaarden geopend mogen worden op 11 mei. Hiermee wordt deels gehoor gegeven aan de oproep van de recreatiebranche om de parken zo snel mogelijk te openen en om de dagjestoeristen op een veilige manier te kunnen spreiden.

Helaas ligt 11 mei wel na de belangrijke meivakantie, waardoor de Nederlandse parken alweer een belangrijke periode aan hun neus zien voorbij glippen. Dit terwijl de horeca wel al geopend mag worden op 28 april, 2 weken vroeger dan de pretparken en dierenparken.

 

Onder voorwaarden:

De heropening van de horeca en dagattracties is onder strenge voorwaarden, want zowel het aantal besmettingen moet flink naar beneden, alsook de druk op de ziekhuizen mag niet verder toenemen. Ook het aantal bedden op intensieve zorg en het aantal gevaccineerde Nederlanders zijn enkele voorwaarden voor de heropening van de parken.

 

Geen coronatesten:

Het goede nieuws is dat dierentuinen en pretparken dan toch geen negatieve testen zullen vereisen wanneer het park outdoor is. De negatieve testen zullen enkel verplicht zijn bij indoorpretparken, musea en bioscopen. Uit een aantal proefprojecten die onlangs plaatsvonden blijkt immers dat een negatieve coronatest niet noodzakelijk is voor een buitenactiviteit om deze veilig te kunnen laten plaatsvinden.

 

Bron: Club van Elf, Looopings, HLN