Oostenrijks Familypark verkocht aan Compagnie des Alpes

Het Franse bedrijf Compagnie des Alpes heeft bekendgemaakt dat het Familypark, gelegen in het oosten van Oostenrijk, heeft overgekocht. Compagnie des Alpes is onder meer ook eigenaar van Walibi Belgium, Bellewaerde en Walibi Holland.

 

De beursgenoteerde groep achter onder andere Walibi Belgium en Bellewaerde heeft een nieuw park aan haar portfolio toegevoegd: namelijk het Oostenrijkse Familypark (voormalig: Familypark Neusiedlersee). Het Franse Compagnie des Alpes betaalde de bedrijfswaarde van 72,5 miljoen euro om honderd procent van de aandelen in het gezellige familiepark te pakken te krijgen. Het park lokte vorig seizoen 716.000 bezoekers, goed voor een omzet van 19,1 miljoen euro.

“Deze overname ligt perfect in lijn met de huidige strategie van de groep en zal het geografisch bereik van ons parkportfolio verder uitbreiden”, vertelt CEO Dominique Marcel. Het Oostenrijkse park trekt bovendien ook een groot aandeel Hongaren en Slovaken, wat zou leiden tot een aanspreekgebied van 7 miljoen mensen die op een 2-uur rijafstand van het park wonen. Er wordt tot slot nog aan toegevoegd dat het park potentie heeft om verder uit te breiden doordat er nog 13 hectare land rondom het huidige park beschikbaar zijn.

Familypark werd bij het grote publiek bekend toen ze in 2015 uitpakte met een Sky Fly attractie van de Duitse fabrikant Gerstlauer. Deze werd indrukwekkend gethematiseerd naar Leonardo Da Vinci. Ook de jaren er na pakte ze uit met verschillende nieuwe attracties. Dit jaar staat een Kontiki attractie van de Duitse fabrikant Zierer op de planning.

 

 

Bron: Compagnie des Alpes