Bellewaerde Aquapark krijgt de komende jaren een uitbreiding

Het Belgische pret- en dierenpark Bellewaerde Park, opende in 2019 een waterpark met Bellewaerde Aquapark. Het waterpark opende volledig indoor, zonder het eerst voorziene buitengedeelte. Nu zijn er plannen om het waterpark te gaan uitbreiden in de komende vijf jaar.

 

Na een turbulent jaar voor de attractie-industrie, heeft Blooloop een uitgebreid interview afgenomen met drie personen binnen de pretparkgroep Compagnie des Alpes die mee aan de basis lagen voor de grote investeringen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de pretparken van de groep zoals de Walibi-pretparken, Bellewaerde, Parc Astérix en Futuroscope. Deze enorme investeringen hebben geleid tot een algemene stijging van 30% in de bezoekersaantallen binnen de pretparken van Compagnie des Alpes.

 

Meer attracties:

In het interview spreekt Blooloop met François Fassier, directeur van de pretparkenafdeling binnen Compagnie des Alpes die Bellewaerde een interessant concept noemt.

“Het is een interessant concept,” zegt Fassier. “Vanaf dit jaar starten we met een nieuw plan. Dat is om de dieren in het park op een andere manier te gaan voorstellen en tegelijkertijd te investeren in attracties om capaciteit te creëren.”

 

Uitbreiding waterpark:

Vorig jaar werd een nieuwe familiecoaster toegevoegd genaamd Wakala. Dit kwam een jaar na de lancering van een overdekte tweede park, Bellewaerde Aquapark. Geen van beiden heeft door COVID-19 nog de kans gekregen om optimaal te presteren.

“We openden het waterpark in juli 2019 en hebben nog maar zes maanden een normale werking gehad”, zegt Fassier. “Het is dus nog te vroeg om een conclusie te trekken over het waterpark. We kunnen wel zeggen dat 25 procent van de bezoekers van het waterpark ook het hoofdpark bezoekt. Ik denk daarom dat we de omvang van het waterpark de komende vijf jaar zullen moeten vergroten.”

De originele plannen bevatte naast het indoorgebied ook buitenruimte, maar deze werden destijds geschrapt wegens onvoorziene kosten die gemaakt moesten worden doordat bij de graafwerken op heel wat loopgraven van tijdens de Eerste Wereldoorlog werd gestoten. Deze moesten destijds allemaal eerst in kaart gebracht worden en historisch worden onderzocht.

Bij de opening van het waterpark werd destijds benadrukt dat tijdens de bouwwerken voorzien was dat de originele buitenzone later nog zou kunnen worden bijgebouwd. In deze buitenzone was onder andere een wildwaterrivier en ligweide voorzien. Mogelijk zal er ook een zwembad gebouwd worden, want dat bevat het huidige waterpark nog niet.

 

Bron: Blooloop

Foto: Bellewaerde Aquapark