Mysterieuze track gespot bij fabriek van B&M in Ohio

Er is nieuwe track gespot voor een achtbaan bij de fabriek van Bolliger & Mabillard (B&M) in Ohio die voor heel wat geruchten zorgt. Volgens het Amerikaanse The Coaster Kings zouden deze trackdelen smaller zijn dan de normale trackdelen die B&M maakt.

 

Er zijn al maandenlang geruchten over de Surf Coaster, een nieuw type achtbaan die B&M zou gaan bouwen. De geruchten lopen extreem hard uit elkaar gaande van een nieuwe generatie Stand-Up coaster, tot een nieuw type Wing Coaster, 4D Coaster en zelfs een Launch Coaster. Er lijkt niemand echt te weten wat de Surf Coaster juist zal worden, maar allen zijn we benieuwd naar wat B&M in petto heeft.

De Amerikaanse fansite The Coaster Kings heeft nu B&M trackdelen gespot bij hun fabriek in Ohio. De mensen achter de website denken dat de trackdelen smaller zijn dan normaal, wat van op de foto’s erg moeilijk te oordelen is of dit nu klopt of niet. Hiermee wordt de geruchtenmolen nog maar eens aangezwengeld dat B&M bezig is met een nieuw type achtbaan te bouwen.

Omdat bij de huidige bouwprojecten van B&M geen trackdelen gebruikt worden die lijken te passen bij deze nieuwe blauwe track en er ook geen parken zijn die al een nieuwe B&M rollercoaster hebben aangekondigd, denkt The Coasters Kings dat de blauwe trackdelen bestemd zijn voor SeaWorld Orlando. Dat is het enige park waar al plannen uitlekte voor een nieuwe B&M rollercoaster.

Vorig jaar doken er net voor de coronacrisis plannen op voor een nieuwe achtbaan voor SeaWorld Orlando die zou moeten openen in 2021, een jaar na de achtbaan Ice Breaker. Aangezien Ice Breaker door corona werd uitgesteld naar dit jaar, worden ook de plannen voor de tweede nieuwe achtbaan minstens met een jaar uitgesteld. Deze nieuwe achtbaan heeft de werktitel Project Penguin gekregen en zou dus volgens de Amerikaanse fansite mogelijk de eerste Surf Coaster kunnen worden.

 

Wij blijven vooralsnog zeer voorzichtig met uitspraken te doen over deze trackdelen. Ten eerste is het niet zeker of deze echt wel verschillen met de andere trackdelen die B&M bouwt, ten tweede is er compleet geen bewijs dat deze trackdelen bestemd zijn voor SeaWorld Orlando, nog dat het project zal doorgaan of mag gebouwd worden, ten derde is er niemand die kan zeggen wat voor soort achtbaan de Surf Coaster dan wel precies zal worden.

 

Foto’s: The Coaster Kings