Spinning Racer komt naar Fantasy Island!

Er is onverwacht goed nieuws opgedoken over de geliefde achtbaan Spinning Racer die tot vorig jaar over de Duitse kermissen rondreisde. Deze speciale spinning coaster zal voorlopig toch nog even in Europa blijven. Want de achtbaan opent binnenkort in het Engelse pretpark Fantasy Island.

 

De Spinning Racer werd begin dit jaar plotseling overgekocht door de Mellors Group van de Duitse exploitant Bruch om te verdwijnen naar Saudi-Arabië. Normaal had de rollercoaster haar afscheidsrondjes gemaakt op de kermis van Aken die gepland stond van 11 april tot en met 24 april 2020, maar door de uitbraak van het coronavirus werd de kermis afgelast en zagen de fans hun laatste kans in het water vallen om afscheid te nemen van hun geliefde achtbaan.

De Spinning Racer is een achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Maurer Rides in 2001. Het is de enige achtbaan van dit type en met deze lay-out dat rondreisde op de Europese kermissen. De achtbaan bereikt een snelheid van 60 km/u en het parcours is 424 meter lang.

 

Ondertussen had de rollercoaster al enkele maanden haar rondjes moeten draaien in Midden-Oosten, maar door de coronacrisis geraakte de achtbaan niet tot daar. Dit draait nu onverwacht positief uit voor de Europese achtbaanfanaten want de Spinning Racer zal nu tijdelijk in het Engelse pretpark Fantasy Island geplaatst worden.

Fantasy Island is eveneens in het bezit van de Britse Mellors Group dus het is logisch dat de exploitantenfamilie de rollercoaster nu in haar eigen park plaatst. Helaas zal de Spinning Racer wel enkel tijdelijk in Fantasy Island verblijven, waarna deze normaal gezien alsnog naar Saudi-Arabië zal gaan. De Mellors Group baat daar sinds de winter van 2019-2020 namelijk een zeer grote kermis uit met meer dan 20 verschillende Europese topattracties zoals de dubbele looping coaster Teststrecke die voordien haar rondjes draaide op de Duitse kermissen.

 

Door de komst van de Spinning Racer zal de andere spinning coaster van het park, de indoor wilde muis achtbaan Ice Mountain Coaster, tijdelijk het pretpark verlaten. Deze achtbaan is een transportabele rollercoaster en is een vaste waarde op Winter Wonderland in het Londense Hyde Park.

 

Bron: Fantasy Island