SeaWorld Orlando heeft alweer plannen voor een nieuwe attractie

Het Amerikaanse pretpark SeaWorld Orlando heeft de allernieuwste aanwinst Ice Breaker nog niet geopend en het park heeft al plannen voor nieuwe attractie! Met dit nieuws komt fansite Coaster Kings naar buiten. Er werden alvast toelatingen aangevraagd om met de werken te beginnen.

 

Het lijkt er op dat SeaWorld Orlando opnieuw plannen heeft voor een grote attractie. Hier pakt alvast de Amerikaanse fansite Coaster Kings mee uit. Het park heeft namelijk toelating gevraagd om een groot stuk grond in het park bouw klaar te mogen maken. De oppervlakte van dit terrein is bijna even groot als dat waarop in 2000 de achtbaan Kraken geopend is.

 

Het project heeft momenteel de werknaam Pinguïn en komt te liggen bij het pad tussen het Bayside Stadium en de Dolphin Nursery vlak bij de ingang van het park. Ook een deel van de grond en paden net buiten het park worden afgebroken. Dat kan u zien op onderstaande foto.

 

Wat de nieuwe attractie juist zal worden, is momenteel nog onmogelijk te zeggen met de huidige informatie die beschikbaar is. Wel lijkt het gezien de oppervlakte die de werken in beslag zullen nemen, om een grote attractie te gaan.

Op dit moment is er een onbevestigd gerucht dat spreekt over de komst van een grote Wing Coaster dicht bij de parkeerplaats en die over de ingang van het park zou lopen. Een beetje vergelijkbaar met Gate Keeper uit Cedar Point. Dit zou een grote blikvanger voor het park kunnen worden en zou alvast passen op het stuk grond waarvoor de toelatingen aangevraagd zijn. Maar vooralsnog blijft het afwachten of dit gerucht werkelijk klopt.

 

Momenteel is SeaWorld Orlando druk bezig met de bouw van een gloednieuwe achtbaan Ice Breaker. Dit is een achtbaan van het model Sky Rocket die een unieke lay-out zal krijgen. Ice Breaker wordt gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Premier Rides en moet deze lente openen voor het publiek. De achtbaan zal meerdere lanceermomenten bevatten en een drop van 100°, meer dan verticaal dus. Het volledige project kan u hier op de voet volgen.

 

Bron: Coaster Kings