Decoratiewerken voor nieuwe achtbaan volop aan de gang in Movie Park Germany

Het Duitse pretpark Movie Park Germany gaat in 2021 een nieuwe achtbaan openen. Het gaat om een Multi Dimension Coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides die volledig indoor komt te liggen. Ondertussen is er al veel track geplaatst en zijn de thematiseringwerken volop aan de gang.

 

In het Duitse pretpark Movie Park Germany zijn de bouwwerkzaamheden voor de decoratie van de nieuwe achtbaan volop aan de gang. Het gaat om een Multi Dimension Coaster die gebouwd wordt door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides. De attractie is gelegen in de vroegere hal van de darkride Ice Age Adventure.

Eind september werden de eerste footers gegoten. Midden oktober kwamen de eerste trackdelen aan in het park en in november werd het eerste trackdeel geïnstalleerd. De weken nadien werd er hard verder gewerkt met het plaatsen van de verschillende trackdelen. Ondertussen werden ook verschillende kunstgevels gebouwd die de setting van de nieuwe attractie duidelijk moeten maken.

De achtbaan wordt een echte familiecoaster met speciale elementen. Zo zal de attractie twee verschillende lanceringen bevatten, eentje die de bezoekers vooruit lanceert en eentje die voor een achterwaartse lancering zal zorgen. Daarnaast zal de achtbaan ook een draaiplatform bevatten die de treinen van 12 personen 360° kan laten draaien.

Tijdens de rit van 532 meter lang zullen de 3 treinen een maximale snelheid behalen van 60 km/u. Hierdoor wordt een capaciteit van 900 personen per uur voorzien. De voorziene opening is voor 2021 bij de start van het nieuwe pretparkseizoen.

Andere Multi Dimension Coasters van Intamin Amusement Rides die gebouwd werden zijn Th13teen in Alton Towers en Inferno in Cinecittà World. Deze achtbanen bevatten een zogenaamd Vertical Track Drop element waarbij de track met trein en bezoekers enkele meters naar benden valt als special effect. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze achtbaan eveneens een Track Drop element zal bevatten.

 

Het volledige project kan je hier op de voet volgen.

 

Foto’s: Movie Park Germany