Movie Park Germany – Studio Tour

Licht uit, camera aan voor een nieuw Hollywoodavontuur voor de familie in 2021 met special effects die uniek zijn in heel Europa!

 

Maak je klaar voor de volgende attractieblockbuster in Duitslands grootste film- en pretpark! In het seizoen 2021 viert Movie Park Germany zijn 25ste verjaardag, en voor die gelegenheid hebben ze een bijzonder grote verrassing voor de bezoekers in petto. Met een nieuwe Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides heeft het park er een nieuwe attractie bij: een nieuwe achtbaan voor de familie waarvan het ontwerp uniek is in heel Europa!

De nieuwe indoor rollercoaster zonder loopings heeft talrijke specials die tal van spannende acties zoals in Hollywood voorstellen: Het concept uit Dark Ride met sound en special effects, twee versnellingsstroken vooruit en achteruit en een 360 graden draaiend platform zorgen voor een filmtastisch en immersief familieavontuur met multimediaelementen. De opening is voorzien voor het voorjaar van 2021.

“Het 25-jarig jubileum van Movie Park Germany is een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van ons park. Daarom willen wij onze bezoekers een bijzonder geschenk bieden“, aldus zaakvoerder Thorsten Backhaus. “Families met kinderen zijn onze belangrijkste doelgroep en uit onze regelmatige rondvragingen bleek dat onze gasten vooral een nieuwe familieattractie zonder loopings wilden hebben die overtuigt door een goede thematisering en storyline. Aangezien wij een film- en pretpark zijn, mag de Hollywoodactie natuurlijk ook niet bij ons ontbreken. Een interessante indeling van de stroken en talrijke multimediaeffecten zullen daarvoor zorgen.“

Maak plaats voor de eerste double-launch indoor rollercoaster van Europa, Duitslands eerste multidirectionele achtbaan en de eerste indoor achtbaan van Europa met een achteruitversnelling!

 

 +++ Licht, camera, actie – dit is de eerste info over het grote verjaardagsgeschenk van Movie Park Germany +++

 

📽 Draaiboek 2021, take 1: De nieuwe achtbaan en zijn specials

Sinds enige tijd is de geruchtenmolen in Hollywood in Germany op volle toeren aan het draaien. Nu is het officieel: Het nieuwe grote project van Movie Park is een Multi Dimension Coaster van Intamin Amusement Rides. De setting van de nieuwe attractie is de 3.800 m² waarin eerder de ‘Ice Age Adventure‘ en het horrorhuis ‘Wrong Turn‘ te vinden waren. Zo ligt de nieuwe attractie ook heel dicht bij de populaire familiegebied Nickland.

De set is klaar, zitten alle gasten op hun plaats? Houd je dan vast en maak je klaar voor de actie! 532 meter lang raast de bezoeker rond met snelheden tot 60 km/h. De achtbaan ziet slechts heel even het daglicht en voert de gasten in een grote boog om de ingangszone, waar heel wat adembenemende momenten op hen te wachten zullen staan. Met 3 trein stellen en telkens 12 zitplaatsen per treinstel zal de theoretische capaciteit van de nieuwe attractie 900 personen per uur bedragen.

Terugspoelen en vooruitspoelen zoals in een film! We garanderen je dat er waar je ook kijkt altijd wel iets spannends te zien is. De in totaal twee LSM-lanceringselementen zullen de gasten kort na het begin van de rit plots achteruit, en daarna – na een geslaagde richtingverandering – vooruit katapulteren in hun filmtastisch Hollywoodavontuur. In bijzonder moment is het geïntegreerde draaiende platform met haar nieuwe 360 graden draaischijf die de rijrichting van de bezoeker verandert voordat deze opnieuw aan volle snelheid verder gaat.

 

📽 Draaiboek 2021, take 2: De fabrikant Intamin Amusement Rides

Ook bij de fabrikant van de nieuwe Multi Dimension Coaster rekent Movie Park Germany op een VIP-kwaliteit. Intamin Amusement Rides heeft wereldwijd al meer dan 200 achtbanen gebouwd: “In het verleden heeft Movie Park Germany met Intamin zeer goede ervaringen gehad. Met ‘The High Fall‘, ‘Excalibur‘ en ‘Area 51‘ hebben we al drie attracties van Intamin in het portfolio van ons park. Sommige hiervan behoren tot onze meest populaire toestellen. We zijn zeer verheugd dat we nu ook voor ons groot project met zo een gerenommeerde partner kunnen samenwerken om de volgende attractieblockbuster aan onze gasten te kunnen bieden“, aldus Thorsten Backhaus.

“Intamin is enthousiast en trots om met Movie Park Germany samen te werken aan dit innovatieve project en wij kijken er erg naar uit om met hen samen te werken“, aldus het Zwitsers-Liechtensteinse bedrijf.

 

📽 Draaiboek 2021, take 3: Special effects en multimedia voor een immersieve ervaring

Om ervoor te zorgen dat de bezoekers meteen in een andere wereld terechtkomen, worden er talrijke special effects en multimedia-elementen gebruikt om een perfecte symbiose van Dark Ride en achtbaan te maken van de attractie. Grote schermen, plasma screens, geluidseffecten en windmachines zijn geïntegreerd in de coulissen van Hollywood en bieden een immersieve ervaring, zodat de bezoekers direct een nieuwe wereld kunnen induiken. De treinstellen beschikken over on-board-geluid, waardoor de muziek en de geluiden nog intensiever worden waargenomen.

 

📽 Draaiboek 2021, take 4: De volgende stap

Vanaf eind oktober worden de eerste rail- en spoorelementen geleverd en zullen de constructiewerken in de grote hal van start gaan. Sinds meer dan 1,5 jaren zit de Multi Dimension Coaster al in de ontwerpfase. Ook de planningen van thematisering en vormgeving lopen parallel zijn volop aan de gang, zodat aan de gasten een goede storyline kan worden voorgeschoteld. Dit is tot nu nog strikt geheim.

“Wij zijn er zeer verheugd op om met onze nieuwe attractie de hele familie een spannend avontuur te laten beleven. Ook de storyline is interessant voor groot en klein en is op gedetailleerde wijze vormgegeven. Wat we al kunnen verklappen over het thema: De bezoekers worden nog meer dan voorheen getransporteerd naar de wereld van de beroemde Hollywood Studios en het merk “Movie Park Germany“ wordt nog sterker gemaakt. Zo past de nieuwe achtbaan perfect bij het DNA van het park en bij ons motto ‘Hollywood in Germany‘“, laat project- en marketingmanager Manuel Prossotowicz vooraf uitlekken.

Maar hier moeten we nu wel “Cut!“ zeggen. Meer informatie over de thematisering, de storyline en de vele andere details van het grote achtbaanproject 2021 volgen snel.

 

📽 Draaiboek 2021, take 5: de verhaallijn voor een Hollywood-achtig avontuur

De rode loper wordt uitgerold, de spots staan op hun plaats: Welkom in de Movie Park Studios! Voordat bezoekers een spectaculaire dag in Hollywood in Duitsland meemaken, passeren ze de enorme studiopoort, die gebaseerd is op de iconische studio’s in Los Angeles en die het nieuwe herkenningspunt van het themagebied zal zijn. Naast een uitgebreid ontworpen wachtruimte kunnen alle film- en pretparkfans zich verheugen op een bijpassende preshow die hen rechtstreeks naar de wereld van de sterren brengt.

En nu is het tijd voor actie! Tijdens een spectaculaire studiotour nemen de gasten een kijkje achter de schermen en duiken ze in de verschillende stappen van de filmproductie. Van het filmarchief tot de special effects afdeling en de geluidsafdeling, de nieuwe rollercoaster neemt ze mee door in totaal 12 verschillende scènes, die doen denken aan bekende filmscènes. Om te voldoen aan de stijl van de glinsterende Hollywood Studio’s in Californië wordt het station van de nieuwe achtbaan gebouwd in de typische art-decostijl. Voor de attractie zal ook een nieuw studiotourlogo worden ontwikkeld.

De nieuwe attractie overtuigt met een combinatie van toekomstvisie en nostalgie! Bezoekers beleven niet alleen spannend plezier met snelheden tot 60 km/u, maar duiken ook in de geschiedenis van het grootste filmpretpark van Duitsland. “Met de nieuwe Multi Dimension Coaster willen we het merk ‘Movie Park Germany’ verder versterken en ons nog specifieker positioneren als een film-themapark”, zegt Manuel Prossotowicz, projectmanager en directeur Brand Development. “Tegelijkertijd nemen we onze gasten mee terug in het verleden van het park om de Movie Park Studios een meer realistische ervaring te maken. Bezoekers van het eerste uur, kunnen zich onder andere verheugen op talrijke verwijzingen naar het verleden, die alleen maar wachten om ontdekt te worden”.

Elementen van oude attracties, zoals de voormalige “Gremlins Invasion”, de “Cop Car Chase” achtbaan en de “Movie Magic Studios” zullen worden geïntegreerd en geënsceneerd in de nieuwe tour van de achtbaanstudio. Voor de nieuwe attractie worden de blauwdrukken van de voormalige studio’s op het terrein van Movie Park, waar al films werden geproduceerd, en oude beelden van vele hoogtepunten uit het park verzameld en samengesteld. Daarnaast worden er nieuwe ervaringen gecreëerd voor de hele familie. Zo zullen nieuwe personages, ontworpen voor een breed doelpubliek, de bezoekers begeleiden en vermaken op hun avontuur in de Movie Park Studio’s.

 

📽 Draaiboek 2021, take 6: de regisseurs en VIP-partners van het nieuwe Hollywood-avontuur

Movie Park Germany trekt het doek op voor een sterk team dat betrokken is bij de realisatie van de nieuwe Multi Dimension Coaster. Met P&P Projects heeft het park een internationaal opererende en sterke creatieve partner gevonden om aan de nieuwe attractie te werken, die gespecialiseerd is in de design-bouw van thema-onderdompelende ervaringen voor de vrijetijdsindustrie. Het team kan al terugkijken op tal van bekende projecten en heeft al gewerkt voor grote opdrachtgevers zoals Universal, Disney, Europa-Park, Efteling en Ferrari World Abu Dhabi. De experts produceren ook special effects en animatiefiguren en staan klaar om dit verhaal tot leven te brengen met hun kennis van onder andere thematisering, animatiefiguren, rekwisieten, audio-videoverlichting en geluid.

Een leidende rol in het creatieve concept achter de nieuwe Hollywood rollercoaster wordt opgenomen door het eigen projectteam van Movie Park Germany en door IMAscore en IMAmotion. IMAscore ontwikkelt de muziek en geluidseffecten voor de nieuwe VIP-attractie. De bijbehorende dochteronderneming IMAmotion neemt de hoofdrol op zich voor multimedia en speciale effecten. Voor het grote achtbaanproject breidt IMAmotion ook haar portfolio uit en zal voor het eerst verantwoordelijk zijn voor animatie en graphics. Voor de dramaturgie en de muzikale spanning heeft Movie Park Germany het gerenommeerde Budapest Philharmonic Orchestra en een 40-koppig koor ingeschakeld voor opnames die de juiste sfeer zullen brengen in de attractieblockbuster.

Voor de ontwikkeling van het project en voor het ontwerp werkt het park ook samen met de Nederlandse experts van de Leisure Expert Group. Een partner die gewend is aan de glitter en glamour van Hollywood, want ze zijn betrokken geweest bij het ontwerp van vele shows en evenementen in Los Angeles en Las Vegas. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is een vertrouwde partner voor Movie Park Germany, omdat ze al opdrachten uitvoerden voor de PAW Patrol-thema-wereld “Adventure Bay”, die in 2019 werd geopend, en de thematisering van “Excalibur – Secrets of the Dark Forest”, dat in 2018 werd geïntroduceerd.

Met Wiebe Damstra heeft Duitslands grootste filmpretpark opnieuw een jaar lang een partner en projectmanager gevonden om het interne creatieve team van het park te ondersteunen bij de uitvoering en coördinatie. Damstra heeft al gewerkt als projectmanager voor tal van Europese pretparken zoals met de bouw van Untamed in Walibi Holland. In de afgelopen jaren heeft hij samen met zijn bedrijf Damstra Techniek BV de Triple launch coaster “Star Trek: Operation Enterprise” gerealiseerd en het nieuwe PAW-Patrol gebied “Adventure Bay”.

 

📽 Draaiboek 2021, take 7: de eerste scènes – ontwikkeling van de nieuwe attractie

Al aan het begin van de ontwerpfase, 1,5 jaar geleden, besloot het park dat er met de nieuwe attractie van 2021 een Hollywood vibe moest komen om het centrale thema van het park te benadrukken. “Movie Park’s creatieve team reisde vorig jaar naar de beroemde Hollywood Studio’s in Californië om de grootst mogelijke authenticiteit voor de nieuwe Multi Dimension Coaster te garanderen en om het thema van de studio zo realistisch mogelijk te kunnen implementeren”, zegt Manuel Prossotowicz.

Maar natuurlijk spelen de bezoekers van het park ook een hoofdrol in de nieuwe blockbuster! Om de gasten een bijzondere verrassing te bezorgen ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het park en om tegemoet te komen aan de wensen van de doelgroep, heeft Movie Park Germany uitgebreide bezoekersonderzoeken uitgevoerd. Op basis van kwalitatieve en kwantitatieve enquêtes heeft het team van het park samen met talrijke gezinnen en deelnemers aan de enquêtes bepaald welke attracties het meest in trek zijn.

“De resultaten waren zeer duidelijk. Tot de meest populaire attracties behoorden darkrides en familieachtbanen zonder inversies”, vat Thorsten Backhaus samen. “Met de nieuwe achtbaan combineren we nu de meest gewenste en populaire soorten attracties en elementen om in 2021 een nieuwigheid te creëren die in deze vorm uniek is in Europa”.

De nieuwe indoor coaster zonder inversies is geschikt voor de hele familie en belooft tegelijkertijd net zo actievol te zijn als Hollywood zelf: een darkride met geluid en speciale effecten, twee voorwaartse en achterwaartse lanceersecties en een 360 graden draaiend platform bieden een filmische en meeslepende ervaring met multimedia-elementen. Door het overkoepelende thema en de vele interessante route-elementen richt de nieuwe Hollywood-attractie zich ook op jongeren en wordt het een attractie voor verschillende generaties.

Het bouw- en realisatieproces in de 3.800 m² grote hal waarin de nieuwe indoorcoaster wordt gebouwd, is momenteel in volle gang. Het werk aan de blockbuster van de attractie is al in oktober begonnen met de oplevering van de eerste trackdelen. In de komende weken wordt het station van de attractie ingericht en worden de eerste thema-elementen geleverd. Regelmatig zal er vers nieuws uit Hollywood in Duitsland beschikbaar zijn op de sociale media kanalen van het park.

 

Feiten:

 • Naam: Studio Tour
 • Openingsjaar: 23 juni 2021
 • Fabrikant: Intamin Amusement Rides
 • Type achtbaan: Multidimensional Coaster
 • Snelheid: 60 km/u
 • Lengte: 532 meter
 • Inversies: 0
 • Speciale elementen:
  • Launch (voorwaarts)
  • Turntable (360°)
  • Launch (achterwaarts)
 • Capaciteit: 900 personen per uur
 • Treinen:
  • Aantal treinen: 3
  • Aantal personen per trein: 12
  • Speciale voorzieningen: Onboard Sound 

 

Bouwupdates:

21 juni 2021: Eerste onride!

 

4 juni 2021: De achtbaan is bijna klaar om geopend te worden

 

13 mei 2021: Er wordt hard gewerkt aan de thematiseringwerken, ook binnen

 

7 mei 2021: Grote decorstukken worden geplaatst op het buitengedeelte van het parcours

 

16 april 2021: Eerste testritten zijn een feit

 

6 april 2021: Een nieuwe onderdelen komen aan

 

24 maart 2021: Een nieuwe update van het park

 

11 maart 2021: Eerste trein is in beweging!

 

5 maart 2021: De treintjes zijn aangekomen in het park

 

18 februari 2021: Het scenario wordt uitgeschreven

 

26 januari 2021: Laatste trackdeel geplaatst!

 

25 januari 2021: Movie Park Germany deelde weer enkele leuke foto’s

 

12 januari 2021: De gevels zien er al goed uit

 

12 januari 2021: De gevels zien er al goed uit

 

25 december 2020: Al heel wat decoratiewerken gebeurd

 

10 december 2020: Een update van de werken in de hal

 

5 december 2020: Nog enkele extra trackdelen geplaatst

Foto: Ride Review

 

 

19 november 2020: Eerste track geplaatst!

 

14 november 2020: Nog meer trackdelen

 

8 november 2020: Overzicht van de trackdelen op de parking

 

26 oktober 2020: Kijkje achter de schermen

25 oktober 2020: De trackdelen bij het park

 

16 oktober 2020: Eerste trackdelen zijn aangekomen

 

27 september 2020: Eerste funderingen zijn gegoten

 

25 september 2020: De bouwwerken zijn van start gegaan