Het jaar 2020 door de ogen van: Themeparkfreaks Maarten en Jasper

2020: een jaar dat velen van ons nooit meer zullen vergeten. Het jaar waarin we voor vele maanden praktisch opgesloten waren in onze woningen met amper contact met vrienden of familie. Maar zelfs in dit rampzalige jaar zijn er toch zoals steeds een paar momenten die bij zullen blijven, die toch ook in dit corona-jaar een glimlach op ons gezicht weten te toveren. In deze reeks bekijken we even wat die momenten geweest zijn bij enkele van onze teamleden voor het pretparkjaar 2020.

 

Maarten

2020 is veruit het gekste jaar van mijn jonge leven en hopelijk maken we dit ook maar 1 keer mee. Het was ook het jaar waarin het pretpark seizoen veel te laat van start ging, maar ook veel te vroeg gestopt is, en hoewel de meeste mensen vooral de achtbaan F.L.Y als hoogtepunt van 2020 bezien, is dat voor mij niet het geval.

Mijn hoogtepunt van 2020 was de daguitstap naar Bellewaerde samen met mijn gezin. Mijn 2 zoontjes van 5 en 4 jaar vonden het geweldig, de ene is zot van dieren, de ander van achtbanen. Terwijl de oudste met mij in Wakala ging, genoot de jongste van de giraffen. En hoewel de jongste geen durver is, ging hij toch mee in Dawson Duel, de oudste vond natuurlijk beide leuk. Ook de waterattracties vonden ze geweldig, alleen het nat worden niet.

Ook onze trip naar Bobbejaanland met Bob en Nathalie was een zeer leuke dag. Terwijl de kindjes keken naar papa in de achtbaan Fury, genoot ik vooral van de leuke rit. De oudste vond Revolution geweldig, de kleinste hield het na 1 ritje voor bekeken. En de stop op de kermis van Herentals was een leuke extra op het einde van deze dag.

Het einde van het seizoen was voor mij in Phantasialand, samen met Bob. De pracht en praal van dit park is ongezien, en elke attractie is daar gewoon top. Al vond ik het eten in het restaurant Uhrwerk toch het verrassendste van de dag. Zo was 2020 toch nog een leuk jaar, ondanks alle maatregelen.

Op naar een beter 2021.

Jasper

Het jaar 2020 zal altijd in ons geheugen gegrift staan als “het jaar van COVID-19”, maar dat wilt uiteraard niet zeggen dat we ons niet geamuseerd hebben. Allesbehalve zelfs. Tussenin al de lockdowns en grenscontroles konden we nog naar hartenlust (coronaproof) parkjes meepikken in het buitenland. Naast de grote nieuwe achtbanen zoals F.L.Y. in Phantasialand en Hals-über-kopf in Tripsdrill, zou ik graag terugblikken op onze trip in Italië: de natste trip die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. En dan praten we niet over regen, oh neen, dan praten we over crazy-gekke-niet-normale waterattracties. En het toppunt van nattigheid was Movieland! In dit zalig park kun je niet alleen in een stunt-speedboot meevaren, maar ook meevaren in een zinkende duikboot of meerijden in een kletsnatte backlot-tram. En één ding is zeker: na elk van deze attracties is 28°C plots een beetje “frisjes” om in rond te lopen. Laat 2021 maar komen, mét nieuwe en nog leukere belevenissen.