Kerstman test allereerste achtbaan op een cruiseboot

In 2018 maakte Carnival Cruise Line bekend dat ze ’s werelds eerste achtbaan op zee gingen introduceren. Bolt, een Spike Coaster van Maurer Rides, maakt nu zijn eerste testritten voor zijn installatie op Mardi Gras, Carnivals nieuwste cruiseschip dat in 2021 voor het eerst uitvaart.

 

Bolt: Ultimate Sea Coaster, zoals Carnival Cruise Line de achtbaan zelf noemt, wordt de eerste en daarmee ook de snelste achtbaan op een cruiseschip. De achtbaan is een zogenaamde Spike Coaster van de Duitse achtbaanfabrikant Maurer Rides. De 220 meter lange lay-out bestaat uit een rechte lanceringsstrook, een 360° helix en enkele airtimeheuvels. Bezoekers versnellen aan 1.2 G naar een maximale snelheid van 60 km/u op een maximale hoogte van 57 meter boven het zeeniveau. Op de baan gaan twee wagentjes staan, waarin telkens twee personen kunnen plaatsnemen, zodat Bolt een capaciteit van 190 personen per uur kan halen.

 

In februari maakte de achtbaan haar eerste testritjes op het terrein van Maurer Rides in Duitsland. Ondertussen is de achtbaan geïnstalleerd op het cruiseschip zelf en wordt deze daar nu ook getest. Onlangs kwam er een foto naar buiten van de kerstman die de attractie aan het testen is op het schip.

 

In Europa zijn reeds twee van deze Spike Coasters te vinden met het prototype Sky Dragster in het Duitse pretpark Skyline Park en de duellerende Spike Coaster Desmo Race in het Italiaanse pretpark Mirabilandia. Bolt: Ultimate Sea Coaster lanceert samen met Mardi Gras, het nieuwste cruiseschip van Carnival, in 2021. Voor een ritje op de achtbaan dienen de passagiers wel nog apart te betalen eens ze aan boord zijn.

 

Ondertussen voer het schip van Finland, waar het gebouwd werd, naar Rotterdam. Daar werd de laatste tussenstop gemaakt om de oversteek te maken naar Amerika.

 

Bron: Carnival Cruise Line