Track van achtbaan Dragon Slayer compleet in Adventureland

Het Amerikaanse pretpark Adventureland vervangt in 2021 haar oude achtbaan Dragon door een gloednieuwe 4D Free Spin-achtbaan, genaamd Dragon Slayer. De bouwwerken gingen vorige maand van start en zijn ondertussen zelfs al afgerond!

 

Afgelopen zomer maakte het Amerikaanse pretpark Adventureland bekend dat ze haar iconische looping coaster Dragon voorgoed ging sluiten en vervangen door een nieuwe 4D Free Spin rollercoaster van de Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies. Nu de achtbaan volledig opgebouwd is blijkt deze anders te zijn dan eerdere S&S 4D Free Spin-exemplaren die gebouwd werden.

Zo is Dragon Slayer een kleinere versie geworden dan de andere versies die we kennen uit onder andere de Six Flags-parken. Dragon Slayer is net iets compacter en heeft een aantal golvende bewegingen minder. De exacte statistieken zijn nog niet bekendgemaakt. Tijdens de rit zitten de bezoekers in karretjes die rond hun horizontale as kunnen draaien, waardoor de inzittenden meerdere keren overkop gaan. De geplande opening is pas voorzien in juni 2021.

 

Dragon

Dragon Slayer wordt de vervanger van de bijna dertig jaar oude achtbaan Dragon, een creatie van de Amerikaanse fabrikant Hopkins Rides die opende in 1990. De achtbaan was 685,8 meter lang, inclusief twee inversies, 27,4 meter hoog en ze behaalde een snelheid van 89 km/u. De twee iconische loopings en de lift hill van Dragon zijn nog steeds te zien op bovenstaande video. Of deze zullen blijven staan is momenteel nog niet bekend.

 

 

Bron en foto’s: Adventureland Park