Hoogste punt bereikt van houten achtbaan Leviathan in Sea World Gold Coast

Het Australische SeaWorld park gelegen in Gold Coast pakt uit met enkele nieuwigheden. De grootste investering zal Leviathan worden, een houten achtbaan van de Gravity Group en Martin & Vleminckx. Nadat de werken eerder dit jaar waren stilgelegd, is ondertussen het hoogste punt van de achtbaan bereikt.

 

SeaWorld Gold Coast, gelegen in Australië, gaat enkele grote nieuwigheden openen. Het park opent onder andere de Topspin Vortex en de Starflyer Trident. Maar de grootste nieuwigheid wordt zonder twijfel Leviathan. Deze 1000 meter lange en 32 meter hoge houten achtbaan zal een snelheid gaan behalen van 80 km/u. De achtbaan werd ontworpen door de Gravity Group en zal gebouwd worden door Martin & Vleminckx. Wie in het achterste karretje plaatsneemt, kan de rit achterwaarts beleven.

 

Begin dit jaar raakte bekend, bij de uitbraak van het coronavirus, dat de bouwwerken aan de nieuwe achtbaan werden stilgelegd. Dit wegens geldproblemen bij het moederbedrijf. Gelukkig werden deze zomer de bouwwerken hervat en onlangs werd het hoogste punt van de achtbaan geïnstalleerd.

 

Het volledige project kan je volgen via de bouwupdates op onze website. De opening is voorzien voor juni 2021.

 

Beelden: The Theme Park Social Network