Bouw Extreme Spinning Coaster in Plopsaland gaat hard

De bouw van de nieuwste sensatie in Plopsaland De Panne waar menig pretparkfan op zit te wachten, is in volle gang. Er staan al heel wat supports recht en ook de eerste trackdelen staan intussen op zijn plaats.

Het jaar 2021 wordt een grand cru voor alle Belgische pretpark- en achtbaanfans. Naast de nieuwe achtbaan in Walibi, die intussen helemaal is opgebouwd, opent ook Plopsaland De Panne een grote achtbaan. De werken in De Panne zijn intussen op kruissnelheid gekomen. Vorige winter werden alle funderingen al gegoten. Nu is het de beurt aan de effectieve baan.

 

Extreme Spinning Coaster
De nieuwe achtbaan heeft als werknaam Time Traveler. Dit verwijst naar het allereerste exemplaar van dit model dat opende in het Amerikaanse pretpark Silver Dollar City in 2018. Een definitieve naam is momenteel nog niet bekend. De achtbaan in de Panne krijgt haar eigen custom lay-out die speciaal is aangepast aan het park. De Extreme Spinning Coaster van Plopsaland krijgt een hoogte van 33 meter en een snelheid van 90 km/u. Tijdens het ritje van 920 meter zullen de bezoekers 5 keer overkop gaan via verschillende spectaculaire elementen. Daarnaast zijn er ook nog twee lanceringen terug te vinden en verschillende airtimeheuvels.

Als je niets wil missen, kan je de volledig bouw volgen op de bouwpagina. Verwacht wordt dat de achtbaan zal openen bij seizoensopening.

 

 

Foto’s: Starparc