Naam bekendgemaakt van nieuwe Family Boomerang Coaster in Energylandia

Energylandia heeft de naam bekendgemaakt van haar tweede nieuwe achtbaan voor volgend jaar. Het gaat om een Family Boomerang Coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma. De attractie krijgt de naam Light Explorer en is opgebouwd in het nieuwe themagebied Aqualantis.

 

In 2021 opent het Poolse pretpark Energylandia, met een jaar vertraging, het nieuwe themagebied Aqualantis. Dit grote nieuwe gebied bevat verschillende nieuwe attracties waaronder een Disk’O Coaster, een Fire Brigade attractie en ook een Rockin’ Tug attractie die allen gebouwd worden door de Italiaanse fabrikant Zamperla. Ook een Twist & Splash bootvaart en een vrijeval torentje komen in het gebied. Daarnaast zal er ook een duikshow plaatsvinden.

Maar dat is niet alles. Ook de achtbaanliefhebbers komen aan hun trekken met maar liefst 2 nieuwe achtbanen. Het gaat daarbij om Abyssus, een multi-launch coaster met meerdere inversies en een Family Boomerang Coaster. Beide worden geleverd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Van deze laatstgenoemde is nu ook de naam bekendgemaakt. De achtbaan zal door het leven gaan als Light Explorer.

Light Explorer krijgt dezelfde uitgestrekte lay-out als de dit jaar geopende Saven in het Deense pretpark Fårup Sommerland. Dit wil zeggen dat de achtbaan een lengte zal krijgen van 238 meter en een hoogte van 24 meter. Tijdens de rit zal er een snelheid van 60 km/u bereikt worden en zijn er krachten tot 2,8 G te voelen. Het volledige parcours dat heel erg uitgestrekt is, zal zowel voorwaarts als ook achterwaarts afgelegd worden. Er wordt een capaciteit voorzien van 686 personen per uur.

 

Met de opening van Light Explorer wordt Energylandia het eerste pretpark in de wereld dat 2 Family Boomerang Coasters zal bezitten als je Tweestryd in Wildlands Emmen niet als twee aparte banen telt. Eerder opende in 2017 al Boomerang, deze is eveneens van hetzelfde model, maar heeft een volledig andere, veel compactere lay-out. De achtbaan ligt ook helemaal aan de andere kant van het park, vlak bij de ingang. Deze rollercoaster is erg populair en daarmee lijkt de keuze voor een tweede familiecoaster die voor- en achterwaarts kan, een uitstekende zet.

 

De bouwwerken van de achtbaan en het themagebied kan je hier volgen.

 

Bron: rcdb

Foto: Fomo Coaster