Fotoalbums: Rodelbanen Frankrijk – juli 2020

Tijdens een tiendaagse trip doorheen Frankrijk hielden Themeparkfreaks Bob en Benjamin halt bij vele pretparken, maar ook bij enkele Alpine Coasters.

 

Clécy Gliss 15-07-2020

In het hart van het Franse Suisse Normande konden we de Alpine Coaster Clécy Gliss terugvinden. Deze heeft zelfs een bijzonder uitzicht op het viaduct van Clécy en de rotsen van de nabijgelegen natuurparken. De baan zelf is maar 650 m lang en ze werd gebouwd door de Oostenrijkse firma Brandauer.

Luge Normandie 15-07-2020

Deze attractie is voor Normandië de eerste rodelbaan op rails en ze ligt in een beschermd natuurlijk gebied, nabij het Souleuvre Viaduct. Bezoekers kunnen er naast het rodelen ook de volgende attracties uitproberen: De blotevoetentuin, boomklimparcours, de toeristentrein, bungeejumpen en de gigantische zipline.

Cap‘Découverte – juli 2020

Niet ver van de Franse gemeente Carmaux kunnen dagjestoeristen zich uitleven in Cap’Découverte. Vroeger werd de plaats nog gebruikt als een koolmijn, maar ondertussen is het een plek die volledig gewijd is aan vrije tijd, seminaries en groepsreizen. Bezoekers kunnen er zwemmen en waterskiën, maar ze kunnen er ook een ritje maken op een korte, maar wel vrij pittige, Alpine Coaster van Wiegand.