M&D’s Scotland’s Theme Park gered van faillissement

Nadat M&D’s Scotland’s Theme Park vorige maand het faillissement had aangevraagd, leek de situatie niet meer te redden. Nu is het park zelf naar buiten gekomen met het goede nieuws dat ze een doorstart gaan maken onder nieuw management en dat ze er alles aan doen om zo spoedig mogelijk te heropenen met de maatregelen opgelegd door de Schotse overheid.

 

Enkele weken geleden kwam het schokkende nieuws naar buiten dat het Schotse attractiepark M&D’s bezweken was onder de financiële druk tijdens de COVID-19 sluiting. Het ging al langer financieel slecht met het park en de Britse lockdown was de druppel die de emmer deed overlopen. Tegen alle verwachtingen in, lijkt het er nu toch op dat het park alsnog gered is. In een recent statement van het park valt te lezen dat M&D’s dan toch gaat heropenen, hetzij wel onder nieuwe leidinggevenden.

“We zijn verheugd om het nieuws te melden dat M&D’s Scotland’s Theme Park een doorstart gaat maken onder nieuw management”, staat te lezen op de Facebookpagina van het park. “In lijn met de richtlijnen van de Schotse regering zijn we achter de schermen druk in de weer om het park te heropenen als de coronamaatregelen worden versoepeld.” Een expliciete openingsdatum wordt nog niet genoemd. Het bulk van de Britse pretparken opent haar deuren op 4 juli.

De huidige situatie in de wereld heeft al meerdere slachtoffers gemaakt. Zo heeft ook het Britse Wicksteed Park het faillissement moeten aanvragen.

 

Bron: M&D’s Scotland’s Theme Park