Spectaculaire achtbaan PowerPark geopend

Het Finse PowerPark heeft eerder deze week hun nieuwe spectaculaire achtbaan in dienst genomen. Pitts Special is met haar topsnelheid van 100 km/u en ruim 43 meter hoge verticale kettinglift het eerste wat gasten zien wanneer ze het park naderen.

 

Het Finse pretpark PowerPark heeft er een nieuw paradepaardje bij. Eerder deze week, op 24 juni 2020, heeft het park haar gloednieuwe achtbaan Pitts Special onverwachts geopend voor het grote publiek. Met een maximale hoogte van 43,5 meter kaapt de achtbaan het hoogterecord van naastliggende lanceerachtbaan Junker. De maximale snelheid van 100 km/u maakt het de op een na snelste in het park na Junker.

 

Pitts Special is een zogenaamde Infinity Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer. De rit start met een 43,5 meter hoge verticale kettinglift, waarna de trein onder een hoek van 85 graden naar beneden stort met een maximale snelheid van 100 km/u. Na de first drop volgt een groot ampersand-element waarna de achtbaan over de weg naar het park raast en haar volgende reeks bochten aflegt naast de kartbaan van het park. De lay-out van de 693 meter lange baan eindigt met wederom een airtime heuvel over de grote weg en de remmen. Tijdens de rit ervaren bezoekers een maximale G-kracht van 4,5.

 

 

Vliegtuigen

De naam van de achtbaan Pitts Special is vernoemd naar een reeks vliegtuigen die speciaal werden ontwikkeld voor het kunstvliegen. De plotse richtingswissels en acrobatische elementen worden nagebootst op de achtbaan. Opmerkelijk is wel dat de groene baankleur en witgrijze supports identiek zijn aan deze van de naastliggende achtbaan Junker. Bezoekers boven 130 cm of 10 jaar mogen alleen een ritje maken. Tussen 8 en 10 jaar dient begeleiding te worden voorzien.

Meer info over de achtbaan en het volledige bouwproces, kan je hier terugvinden.