Fotoalbum: Six Flags Over Georgia – juni 2017

Het coronavirus wist de wereld op korte termijn erg hard te veranderen. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer reizen als nooit tevoren, maar ondertussen blikken we graag terug op de verschillende reizen die er de afgelopen jaren gemaakt zijn geweest. Vandaag gaan we op pad met Rudy en nemen we jullie mee op reis naar een overzeese bestemming.

 

Six Flags Over Georgia:

Six Flags Over Georgia is een pretpark gelegen in Austell in de Amerikaanse staat Georgia. Het park heeft in totaal 11 rollercoasters. Georgia Cyclone is een houten achtbaan die gebouwd werd in 1990 door de Dinn Corporation. De rollercoaster heeft een snelheid van 80,5 km/u en is 29 meter hoog.

Het park heeft enkele toppers in haar assortiment staan. Superman – Ultimate Flight is een Flying Coaster van B&M. Bij deze achtbaan hang je onderaan de track, zodat het lijkt alsof je vliegt. Er zitten twee inversies in de baan verwerkt. Met Mindbender heeft het park ook een klassieke Schwarzkopf achtbaan in haar aanbod. Deze maakt voornamelijk gebruik van het terrein waarop ze gebouwd is.

Wie fan is van hout is bij Great American Scream Machine aan het juiste adres, een houten achtbaan van 32 meter hoog en 1052 meter lang, gebouwd door Philadelphia Toboggan Coasters in 1973, al geeft deze wel een vrij ruw ritje weg. Nog hoger dan het houten gevaarte is de hyper coaster Goliath, welke gebouwd werd door B&M. Deze baan is 61 meter hoog, 1365 meter lang en rijdt aan 112 km/h over haar track.