M&D’s Scotland’s Theme Park overleeft coronacrisis niet en sluit voorgoed de deuren

Er is opnieuw een pretpark bezweken onder de druk van het nieuwe coronavirus. Ditmaal gaat het over het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park. Het park heeft inmiddels alle werknemers moeten ontslaan en heeft het faillissement aangevraagd.

 

Het Schotse pretpark M&D’s Scotland’s Theme Park zat al een tijdje in slechte papieren. Het park heeft nu bekendgemaakt het faillissement te hebben aangevraagd, alle medewerkers staan op straat. M&D’s Scotland’s Theme Park was het grootste pretpark van Schotland, maar sluit nu voorgoed.

M&D’s Scotland’s Theme Park plaatste een bericht op haar Facebookpagina: “We kunnen bevestigen dat het faillissement is aangevraagd. We hebben enkele uitdagende jaren achter de rug en we hebben hard gewerkt om het pretpark open te houden. Maar zoals bij vele bedrijven hebben we onze plannen voor 2020 moeten cancelen wegens het coronavirus COVID-19.”

“We hebben er alles aan gedaan om het personeel in dienst te kunnen houden, maar moeten met pijn in het hart melden dat we 165 medewerkers hebben moeten ontslaan”, aldus het park. M&D’s Scotland’s Theme Park werd opgericht in 1996 en bezat in de loop der jaren in totaal 12 rollercoasters. Momenteel waren er nog 4 in werking en dit jaar had er een nieuwe achtbaan moeten openen.

Het ging al enige tijd niet meer goed met het park. Zo was er achterstallig onderhoud en lag het park er vaak in slechte staat bij. Het dramatische hoogtepunt kwam er in 2016 toen er een zwaar ongeluk gebeurde met de hangende achtbaan Tsunami. De trein kwam los van de rails en viel recht op een kinderattractie naar beneden. Het is een mirakel dat er enkel zwaargewonden vielen. Alle inzittenden van de ontspoorde achtbaantrein, maar ook alle mensen die onder de trein terechtkwamen, overleefden het ongeluk.

 

 

 

Bron: M&D’s Scotland’s Theme Park