Hong Kong Disneyland sluit opnieuw haar deuren wegens COVID-19

Hong Kong Disneyland Resort heeft slecht nieuws voor alle fans. Doordat de regering en gezondheidsinstanties de coronamaatregelen terug aanscherpen, moet het Disneyland Park haar deuren opnieuw voor onbepaalde duur sluiten vanaf 15 juli. Hoelang deze sluiting gaat duren is nog niet gekend.

 

Na de heropening van Hong Kong Disneyland op 18 mei, was het aftellen naar de officiële onthulling van het vernieuwde kasteel, maar COVID-19 gooit alsnog roet in het eten. Om zich aan de aangescherpte regelgeving van de regering en de gezondheidsorganisaties te kunnen houden, heeft Disney beslist om het Hong Kong Disneyland Park opnieuw tijdelijk te sluiten, beginnende van woensdag 15 juli. Tot wanneer de nieuwe sluiting gaat duren is nog niet bekend.

In tegenstelling tot het park zelf, blijven de hotels op het Hong Kong Disneyland Resort alsnog geopend met implementatie van nog extra veiligheidsmaatregelen. Het gaat om strengere regels betreffende social distancing en ontsmettings- en schoonmaakfrequenties. Disney is momenteel in gesprek met de lokale autoriteiten om meer licht op de zaak te kunnen werpen. Aangekochte tickets blijven wel geldig voor zes maanden na de aankoopdatum.

 

Vernieuwd kasteel

Al sinds enkele jaren had Disney grootse plannen om het kasteel van Hong Kong Disneyland grondig aan te passen. De kloon van het kasteel uit Anaheim zou onherkenbaar moeten worden getransformeerd naar het Castle of Magical Dreams. Ook tijdens de corona-periode is er hard gewerkt aan het vernieuwde kasteel en dat werpt zijn vruchten af. De volledige voorgevel is al volledig uit de steigers gehaald en oogt zeer indrukwekkend, zoals te zien in onderstaande update-video.

 

 

Bron: Hong Kong Disneyland Resort