Fotoalbums: Gaya Land, Geumgang Park en Tongdo Fantasia – juni 2019

Nu de parken weer heropenden na de corona crisis, hebben we nog niet veel recente fotoalbums, maar blikken we graag terug naar vorig jaar toen Jos en Simon op reis waren in Zuid-Korea. Ze bezochten daar heel wat culturele plaatsen, maar natuurlijk mochten de pretparken ook niet ontbreken. Heel wat grote parken alsook de kleintjes werden niet overgeslagen!

 

Gaya Land:

Gaya Land is een erg klein pretparkje in Gimhae in de Zuid-Koreaanse provincie Gyeongsangnam-do. Het park bevat 1 rollercoaster met de naam Dragon. Deze achtbaan is een aangedreven rollercoaster met twee helices bedoeld voor de kinderen. De rollercoaster werd gebouwd door Zamperla.

Maar spannender leek de oude achtbaan Camelback Coaster die al zeker sinds 2011 niet meer in werking is. Deze staat nog bijna volledig in het park er werd gebouwd door de Japanse fabrikant Meisho Amusement Machines in 1991.

Geumgang Park:

Geumgang Park is gelegen in Busan en is misschien wel het kleinste pretparkje ter wereld. Het park werd geopend 1998 en bevat 3 attracties. Een draaimolen, schommelschip en een achtbaantje. Het was natuurlijk dit achtbaantje die Jos en Simon gelokt hadden naar dit mini parkje. De achtbaan die er staat is Dragon, een typische Dragon Coaster maar die waarschijnlijk nagemaakt is door Orient Leisure en dus niet gebouwd werd door Zamperla.

Tongdo Fantasia:

Tongdo Fantasia is een pretpark in Yangsan in de Zuid-Koreaanse provincie Kyongsangbuk-do. Het park heeft twee vrij grote rollercoasters met Fantasia Mini Special, een familieachtbaan maar met een best grote en uitgestrekte lay-out. De grootste achtbaan is de kleurrijke Fantasia Special die gebouwd werd door Arrow Dynamics en 5 keer overkop gaat. Het zijn een dubbele looping en een triple corkscrew boven de bomen.

Het park bevat een groot kasteel en is erg groen. Er zijn verschillende attracties zoals een monorail, frisbee, schommelschip, reuzenrad en uiteraard nog een heleboel andere thrillrides en familieattracties.